Přejít k hlavnímu obsahu

Další severoamerická legenda se loučí s CS:GO, kariéru ukončuje steel

1. 9. 2020 | 21:55 Counter-Strike 2
Svou kariéru v profesionální Counter-Strike scéně končí další velké jméno americké scény. Tentokrát je jím Kanaďan steel, který se nechvalně proslavil jako člen iBUYPOWER, ale také jako schopný in-game leader a vychovatel nových talentů.
steel csgo
steel csgo

Říká se, že skončit se má v nejlepším. Podle tohoto tvrzení se řídí také legendární kanadský in-game leader Joshua "steel" Nissan, který se rozhodl ukončit svou kariéru v CS:GO. Udělal tak pouze pár dní poté, co se se svým týmem Chaos probojoval do semifinále americké divize ESL One Cologne a dostal svůj tým mladých talentů do světové dvacítky.

Nejvíce se proslavil negativně, když byl součástí nechvalně proslulého skandálu týmu iBUYPOWER. Spolu se svými spoluhráči se rozhodl v roce 2014 úmyslně prohrát jedno z utkání kvůli profitu ze skinů. Na vše se přišlo a spolu se Braxem, AZK a DaZeDem z nich Valve udělalo exemplární příklad a všichni čtyři dostali doživotní ban na Valve turnaje.

steel

V roce 2017 však organizátoři ESL a DreamHack hráče odbanovaly, čímž se jim otevřely opět dveře do vrcholového Counter-Striku. Avšak jediný, kdo se zvládl úspěšně vrátit, byl právě steel. Do světové dvacítky podle HLTV se od svého návratu dostal hned dvakrát, kromě Chaosu se mu podobný kousek podařil i jeho minulým týmem Ghost.

Jeho motivace ke konci v týmu Chaos je jasná. Stále se nemůže účastnit Major turnajů a s rostoucí formou týmu tak je logický krok, aby jej nahradil někdo, kdo má šanci o Major bojovat. Novou posilou se stal mexický hráč Edgar "MarKE" Maldonado, který se proslavil v týmech jako NRG nebo eUnited.

Steel se momentálně v organizaci Chaos přesouvá na pozici streamera a tvůrce obsahu ze hry Valorant. Očekává se, že se steel přesune do pozice hráče Valorantu. V CS:GO totiž kvůli jeho banu na Majory nemůže pomýšlet ani na pozici kouče. Dost možná tak bude pokračovat ve šlépějích dalších amerických hvězd minulých let, jako je Brax, Hiko, nebo naposledy nitr0.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.