Přejít k hlavnímu obsahu

Další sezóna Virtual GP je u konce, šampiony se ve svých třídách stali Michal Šmídl a Simon Kovačič

22. 10. 2019 | 18:58 Virtuální závody
Další ročník českého šampionátu Virtual GP byl zakončen na pražském veletrhu For Games. Ačkoliv bylo o vítězích obou kategoriích v podstatě rozhodnuto, tak poslední závod v japonské Suzuce nabídl před živým publikem hezkou podívanou.
Mercedes-Benz Virtual GP
Mercedes-Benz Virtual GP
Zdroj: Zdroj

Součástí programu na stánku Mercedes-Benz Virtual GP probíhaly i soutěže pro návštěvníky, mezi kterými se ukázali i ty, kteří o skutečném virtuálním závodění dosud neslyšeli. Všechno ale směřovalo k vyvrcholení celoročního šampionátu, v jehož čele byl Michal Šmídl pro třídu Elite a Simon Kovačič ve třídě Junior.

Oba to ale v závěru sezóny nedostali zadarmo. Zejména obhájce prvenství v elitní kategorii se zapotil v boji proti svému věčnému sokovi, Martinu Štefankovi. Ten jej dokonce v posledním závodě roku udolal o 41 tisícin a symbolicky mu tak alespoň lehce pokazil oslavy. Na konečném náskoku 42 bodů v čele šampionátu to však nic nezměnilo. Mezi juniory si pro potvrzení svého triumfu bravurně dojel Simon Kovačič, který by v součtu obou závodů byl třetím nejlepším celkově. I tato suverenita potvrzuje jeho neotřesitelnou pozici na čele VGP2, kde zvítězil s náskokem astronomických 62 bodů před Pavlem Reiglem. Ten se může radovat alespoň z vítězství v poháru konstruktérů, kde bojoval společně s bronzovým jezdcem třídy VGP1, Vojtěchem Polesným.

Mercedes-Benz Virtual GP
Mercedes-Benz Virtual GP

Virtual GP pro příští sezónu změní hru, ve které bude probíhat. Více o šampionátu se dozvíte v neděli od 11:15 v pořadu COOL Esport, přímo na For Games jsme si totiž připravili rozhovor s jedním z organizátorů.

MČR 2019
Štítky: Virtual GP
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.