Přejít k hlavnímu obsahu

Dataminer odhalil změnu v aim assistu

17. 6. 2020 | 19:16 Fortnite
Během tohoto roku se ve Fortnite komunitě velmi diskutovalo o vlivu aim assistu. Epic Games tedy poslechli hráče a došlo letos již po několikáté k jeho úpravám.
123
123

Jak jsme již dnes informovali v předchozím článku, dnes večer započne již druhá kapitola třetí sezóny ve Fortnite. Společně s touto skutečností se daly očekávat také lehké změny. Jeden z největších problémů, kterému Fortnite v poslední době čelil, byl aim assist, který značně znevýhodňoval hráče používající myš a klávesnici. 

Už v květnu Epic Games tajně pozměnili aim assist, kvůli velkému odporu hráčů, kteří tvrdili, že aim assist poskytuje hráčům na ovladačích značné výhody. Mezi ty patřilo například trackování nepřátel skrze budovy. Tato změna, která proběhla v květnu, měla dokonce za následek to, že se někteří profesionální hráči přemístili od klávesnic a myší k ovladačům. 

Nyní však přišla další změna v asim assistu a opět nepotvrzená přímo od vývojářů, nicméně ji odhalil jeden z dataminerů a to konkrétně Lucas7yoshi, který na to upozornil na svém Twitteru.

Specificky hovoří o tom, že každá kategorie aim assistu byla snížena přibližně o jednu jednotku, což může být velmi citelná změna právě pro hráče na ovladačích. Například "aim assist pull inner strenght", který má na starost míření směrem dolů, byl změněn z hodnot 0;0.525 na hodnotu 0;0.35.

Uvidíme tedy, jestli se díky těmto nerfům někteří hráči vrátí zpět za klávesnice, anebo zůstanou u svých ovladačů. Oceňujete vy tyto změny?

Vadí vám, jak moc aim assist ovlivňuje hru?

Ano, je to moc výrazné
100% (1 hlas)
Ne, původní úroveň aim assistu byla vpořádku
0% (0 hlas)
Celkem hlasů: 1