Přejít k hlavnímu obsahu

Datart EXPO Fortnite Cup ovládl tým 20cm

23. 10. 2018 | 15:59 Fortnite
První domácí LAN akce ve Fortnite se minulou sobotu uskutečnila v rámci brněnského veletrhu Datart EXPO. V akci se představilo dvanáct dvojic složených z kvalifikovaných týmů i pozvaných osobností. Jak cesta za korunou krále Datart EXPO Fortnite Cupu probíhala?
Datart EXPO Fortnite Cup
Datart EXPO Fortnite Cup
Zdroj: Zdroj
Datart EXPO Fortnite Cup stage

Turnaj odstartoval skupinovou fází po šesti týmech a již v úvodu jsme se bohužel rozloučili s týmy Artixe a bladeho. Oba neprohráli všechny své zápasy, ale mezi čtveřici postupujících se nedostali. Z prvních míst postoupily týmy s názvy autýcy a 20cm. Chvíli hrozil i ostrý čtvrtfinálový souboj eSubáckých dvojic v čele s FritoLem a Orinnem, nakonec se však na stejné straně pavouka jedni z favoritů nepotkali.

Do prvního semifinále nastoupil Team FritoL proti autýkům a fanoušci na streamu i na místě si mohli užít opravdu napínavý souboj. Na jeho konci se nakonec mohl radovat FritoL a Fugias, kteří se stali prvními finalisty. Ve druhém semifinálovém duelu prokazovaly svoji sílu hráči 20cm, Fennixxos a Skailer. Orinn spolu s Pekashim neměli na 20cm ve dvou zápasech nárok a ti tak doplnili FritoLovo duo ve finále.

Datart EXPO Fortnite Cup – FritoL
Datart EXPO Fortnite Cup – 20cm

Finálové klání Datart EXPO Fortnite Cupu mělo velký náboj, zároveň však bylo od samého začátku dominantní od jednoho týmu. Fennixxos a Skailer vyhrávali všechny své souboje a ačkoliv i FritoL a Fugias přežili v kompletním složení až do závěru hry, ztráceli na své konkurenty přes deset killů. V sérii na tři hry tak hned na úvod zaznamenali velkou ztrátu, kvůli které se do hry druhé rozhodli jít agresivněji a skočit na Tilted Towers. To se po prvních killech vymstilo, Team FritoL padl a 20cm mohli navýšit svůj náskok. Třetí hra by musela být opravdu šílenou, aby se na výsledku finále ještě něco změnilo a mladí střelci Fennixxos se Skailerem nenechali nic náhodě a triumf na první české Fortnite LAN akci si pojistili celkovým poměrem 42:25.

Konečné pořadí turnaje:

  • 1. místo:  Česká republika 20cm (Fennixxos a Skailer) – 16 000 Kč
  • 2. místo:  Česká republika Team FritoL (FritoL, Fugias) – 8 000 Kč
  • 3. - 4. místo:  Česko + Slovensko AUTÝCY (imthemarteen, hypeXQ) – 3 000 Kč
  • 3. - 4. místo:  Česká republika Team Orinn (Orinn, Pekashi) – 3 000 Kč
Datart EXPO Fortnite Cup – finále
Datart EXPO Fortnite Cup – 20cm
Datart EXPO Fortnite Cup – finalisté

Záznam finále z pohledu FritoLa:

Štítky: Datart EXPO
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.