Přejít k hlavnímu obsahu

DeeThane: Je naprosto parádní, že nemáme favorita a každý může vyhrát

28. 10. 2019 | 18:30 Counter-Strike 2
Jdeme do finiše! Hostem posledního rozhovoru s členy expertního týmu Vodafone MČR 2019 v CS:GO je Damien 'DeeThane' Dante. Ten má v posledních týdnech opravdu naspěch, protože vydával své druhé hudební album. Komentování však stranou nejde a na jeho výrazný hlas se opět můžete těšit už za necelé dva týdny v Brně. Více na IG Day!
Jdeme do finiše! Hostem posledního rozhovoru s členy expertního týmu Vodafone MČR 2019 v CS:GO
Jdeme do finiše! Hostem posledního rozhovoru s členy expertního týmu Vodafone MČR 2019 v CS:GO

Ty jsi poslední týdny ve velkém shonu, jak se na MČR jako komentátor připravuješ?

S Ivanem většinou před MČR procházíme týmy, statistiky a zároveň hledáme příběhy na off topic od hráčů, které můžeme říct. Zároveň si vyžadujeme od PLAYzone nějaký souhrn přímo statistik, K/D a další věci, abychom přesně věděli, jak to všechno vypadalo. Kdybych se to učil teď, asi bych to zapomněl. (smích)

Jak je pro tebe samo o sobě složité přeskakovat mezi jednotlivými svými aktivitami?

Lehce. Je to hektické, ale nestěžuji si, sám jsem si tenhle způsob života vybral. Vlastně mám na to takový trik, že podle náročnosti samotného projektu, tak si vynahrazuji několik dní předtím, abych se na to připravil. Takže když mám být v pátek někde, už si do kalendáře dávám i středu a čtvrtek, abych věděl co budu dělat, jak budu dělat, připravil se a nabral na to energii. Tím si pak dokážu připravit dostatek prostředků jak fyzických, tak psychických, abych byl na všechno ready. Pro moje kamarády jsem superhuman, ale vážně se to dá naučit. Jen musíš občas ustoupit od pohodlnosti a flákání se v životě.

Jak vnímáš každoroční posun MČR jako akce, v čem bude letošní finále opět výjimečné?

Já vlastně ani nevím. Nejlepší na tom všem je, že vedení PLAYzone málokdy ukazuje i nám komentátorům, jak to přesně bude vypadat, a pak na místě dostaneš ten správný boom. Zatím nevíme, jestli budeme s Ivanem komentovat finále, ale samozřejmě doufám, že ano. Je to něco nepředstavitelného i pro nás po tolika letech.

MČR 2019

Co říkáš na to, že se podařilo přidat Rainbow Six Siege? Rozjede to domácí scénu ještě více?

No, vzhledem k absolutně nešťastnému způsobu, jakým proběhly kvalifikace na MČR, tam ani zdaleka nebyl vyplněn ten potenciál, který tak fantastická zpráva mohla způsobit. Samotný fakt, že R6 bude na MČR, je skvělý a moje srdce tleská. Zároveň doufám, že to ukáže i konkurencím, že tu hráči jsou. Siege je naprosto úžasná hra, která je absolutně neprávem přehlížená a každý, kdo se ji naučí, ji bude milovat – a nenávidět, tak jak to bývá. Jen je potřeba rozběhnout zde všechno. Streamery, turnaje, týmy a pořádné PR, akce, komentátory, studia, všechno. MČR může být první dobrý krok.

Budeš komentovat pouze CS:GO nebo se dostaneš i k titulu, který jsi letos zkoušel i na lance?

Bohužel se k R6 nedostanu skrze nabitý program CSka. Ale mám důvěru ve své kolegy a vím, že to bude super. A nenápadně to určitě budu celé po očku sledovat.

CS:GO turnaj po dlouhých letech nemá jasného favorita. Je to jeho hlavní předností?

ANO! Je to stejně jako v NBA za éry Golden State Warriors. Charles Barkley, člen analyst desku ESPN, řekl: „Musím teď chodit osm měsíců do práce a dělat, že nevím, kdo na konci roku vyhraje titul.“ Je naprosto parádní, že nemáme favorita. Věřím tomu, že o to lepší to bude, protože každý tým může vyhrát. 

DeeThane + Dev1

Na jaký příběh, hráčský nebo týmový, se letos nejvíce těšíš? Taky na benq1ho nebo i jiný?

Jednoznačně benq1. Říkal jsem mu to i teď v Letňanech, že mu strašně fandím, ať ten titul urve. Teď přišel přesně ten moment. Znám ho strašně dlouho, nikdy neopustil modrou krev, hájil barvy čestně, ať už jako hráč nebo jako trenér, mám k němu neuvěřitelnou úctu a pokud by opravdu vyhrál, myslím si, že i ta slzička ukápne. 

Co říkáš na zvolený největší expertní tým v historii, kde najdeme i řadu mladých nováčků?

Je to skvělé. Tihle kluci komentují strašně moc malých turnajů, dávají do toho srdce za minimální odměny jen proto, že je to baví. To, že se dostanou k něčemu tak obrovskému, je výborné a já mám upřímnou radost i za ně. Vím, jaké to bylo pro mě tenkrát a tohle je prakticky to samé. Zároveň jakožto "veterán" – jestli tohle čte Dev1, jsem mrtvej – tam chci být i pro ně, pomoct jim, říct jim co a jak, protože věřím tomu, že k nim možná bude malá část komunity neúprosná. A jsou to mladí draví kluci, kteří si to zaslouží. Mám radost. 

Představ si, že je neděle a před námi finále. Kdo se v něm utká a jak finálový duel skončí?

eSuba vs. Brute a skončí to na třetí mapě 16:13 pro eSubu. Jedna mapa půjde do prodloužení.

DeeThane MČR 2019

Devátý ročník Vodafone Mistrovství ČR v počítačových hrách nabídne klání v CS:GO, PUBG, League of Legends, Teamfight Tactics a Rainbow Six Siege. Pokud chcete vidět v boji o český titul největší domácí hvězdy, tak v Brně nemůžete chybět! Vstupenky jsou již v prodeji ve čtyřech kategoriích, více na stránkách mcrpc.cz.

MČR 2019
Štítky: MČR, DeeThane
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.