Přejít k hlavnímu obsahu

DeeThane mění priority a končí s komentováním CS:GO

21. 2. 2021 | 21:05 Counter-Strike 2
Populární streamer a komentátor DeeThane dnes na svém streamu oznámil přerušení své komentátorské kariéry. Prozradil, nač se chce zaměřit v roce 2021, a co mu dalo onen impulz skončit.
DeeThane
DeeThane
Zdroj: Instagram @realdeethane

Dnešní DeeThanův livestream byl pro jeho fanoušky i pro něj samotného velmi speciální. Populární streamer totiž oznámil, že končí s komentováním hry, ve které se jako komentátor nejvíc proslavil. Tou je samozřejmě CS:GO.

Podle Damiena je důvodů jeho odchodu hned několik. Mezi ty největší, o kterých se bohatě rozpovídal, patří například česká komunita, která podle jeho slov dokáže být neskutečně toxická. Dee zmiňoval například svůj způsob komentování, kdy se snažil přinést víc zábavných prvků, které jsou podle něj někdy důležitější, než samotný knowledge hry. 

Přesto jej však mrzí, že existují fanoušci, kteří jsou podle něj toxičtí a nelze se jim nikdy zavděčit. Podobným fanouškům poslal vzkaz, aby si na podobný styl komentování zvykli i od dalších komentátorů - s postupem esportu do mainstreamu je podle něj podobný přístup nevyhnutelný.

deethane
deethane
Zdroj: archiv DeeThane

Zároveň jej demotivuje přístup samotného Valve k CSku, kdy jej odkládá na druhou kolej a nevěnuje mu svou pozornost jako hře Dota 2.

Nechyběla ani kritika na některé CZ/SK hráče, i když Dee nikoho konkrétního nejmenoval. Podle něj si řada hráčů na jeho přístup již zvykla, ale stejně se najde množství dalších, hlavně vyhořelých a neúspěšných hráčů, od kterých schytával vždy největší nenávist.

Největším důvodem pauzy od komentování je pak zaměření na svou vlastní osobu, stream a YouTube. Kromě dlouhodobého propojení s KeX Crew by si rád opět zahrál svůj oblíbený basketbal a věnoval se svým subscriberům a followerům. Jeho čas v roce 2020 vyplňovala hlavně práce na hudebním albu. 

Damien ale i prozradil, že se v zákulisí komentátorů občas šíří pomluvy a od profesionálního prostředí má česká scéna často daleko.

DeeThane tak na závěr poděkoval řadě lidí, kteří jej provázeli kariérou, jmenovitě například Dev1, Shadye, Lelek a Xnapy.

V budoucnu tak plánuje se soustředit více na sebe, ale také na streamy a YouTube. Zároveň chce dál podporovat hlavně hru Rainbow Six Siege a pomoct domácí scéně.

DeeThane si zároveň musí dát i nedobrovolnou pauzu od hudby, za což může pandemie COVID-19. Návrat k hudbě nevylučuje a těší se na něj.

My se těšíme až jej opět jednou uvidíme za komentátorským stolkem. Zároveň prozradil, že bude příležitostně komentovat utkání v angličtině. Kompletní záznam streamu s důvody naleznete na jeho YouTube kanále.

Štítky: DeeThane
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.