Přejít k hlavnímu obsahu

Demacia Cup: Invictus Gaming získává další trofej

25. 12. 2018 | 21:30 League of Legends
V průběhu posledních týdnů se v Číně odehrál Demacia Cup, ve kterém se poprvé představí nové sestavy osmi nejlepších týmů z LPL. Letošní Demacia Cup ovládla sestava Invictus Gaming, světových šampionů sedmé sezóny.
Invictus Gaming 2018 Demacia Cup
Invictus Gaming 2018 Demacia Cup

I když přestupové období ještě není zdaleka u konce, většina zúčastněných týmů chtělo tento turnaj využít k otestování nových sestav. Demacia Cup je sice spíš exhibiční akce, ale stále nabízí jedinečnou možnost vyzkoušet si zápasy proti silným soupeřům před vyprodanou arénou, která hltá každý pád mrtvého miniona. Překvapením turnaje byla nová sestava Topsports Gaming.

Tým, který ještě na jaře obsadil 13. - 16. místo v domácí LPL se na konci sezóny výrazně proměnil a s novou sestavou ukořistil druhé místo na NEST 2018 a nyní na prestižnějším Demacia Cupu. Tenhle tým bude jistě patřit mezi nejlepší týmy příštího ročníku ligy LPL, takže určitě stojí za to, ho sledovat. V týmu nás zaujmul zejména midař Knight, který se předvedl i proti Rookiemu z IG, kterého přehrál v obou duelech mezi Invictus a Topsports.

Invictus Gaming: Pokračování vítězné éry?

Po vítězném tažení na Worlds 2018 se IG zadařilo i na domácím Demacia Cupu. V čínské lize sice dlouhodobě tým patří mezi nejužší špičku, ale loňský ročník čínské scéně vládl Royal Never Give (Vítěz jarního i letního splitu). Uzi a spol. v tomto turnaji skončili až na 5. až 6. místě, po prohrách 0:2 proti Topsports Gaming a 1:2 s EDward Gaming. V sestavě Invictus Gaming tentokrát nenastoupil hvězdný toplaner TheShy. Šanci v základní sestavě se tentokrát zhostil Duke, který si na Worlds moc nezahrál právě kvůli skvělé formě svého týmového konkurenta. Zbytek sestavy však zůstal stejný, jako na Worlds a znovu ukázal svou sílu. I když se do finále museli mistři světa probojovat přes loser's bracket, další výpadek tým nedopustil a poradil si s Topsports 3:1. 

Demacia Cup 2018 pavouk

Celkové pořadí

  • 1. místo: Invictus Gaming
  • 2. místo: Topsports Gaming
  • 3. místo: Suning
  • 4. místo: EDward Gaming
  • 5. - 6. místo: Rogue Warriors, Royal Never Give Up
  • 7. - 8. místo: SinoDragon Gaming, JD Gaming