Přejít k hlavnímu obsahu

Den poté: Co nám přinesla víkendová HAL3000 MČR Tour a jak vypadá pořadí MČR kvalifikace?

15. 3. 2021 | 20:10 Counter-Strike 2
První velký domácí turnaj roku je za námi a my známe vítěze i poražené. Alespoň nějakou porci MČR bodů si odnesli naprosto všichni účastníci, pojďme si tak některé příběhové linie víkendu naposledy přiblížit.
SINNERS Esports
SINNERS Esports
Zdroj: Foto: SINNERS Esports

SINNERS Esports potvrdili pozici favorita

Před turnajem byl jasný favorit číslo jedna. Každý to věděl, hráči i fanoušci, a nikdo by si nedovolil ve vší vážnosti říct něco jiného. SINNERS si ale nenechali tlak dostat pod kůži a celý turnaj prokazovali jednoznačnou kvalitu. V jedné mapě jedné série se jim sice Entropiq rovnat dokázali, kromě toho ale i finále bylo zcela v jejich režii.

Kdo bude novou domácí dvojkou?

Po MČR prošly změnami všechny týmy z domácí špičky. Cíl byl jediný, najít co nejlepší složení a poprat se o uvolněný trůn některých domácích soutěží, ve kterých SINNERS figurovat nebudou. Popřípadě útočit na samotné SINNERS, pokud se někde objeví. Na úvodním turnaji sezóny se jako tým, který je nejdál, prokázali být Entropiq. Sampi.Tipsport přehráli jednoznačně a zbytek zápasů měli relativně pod kontrolou, tedy až na koncovku s ENTERPRISE esports. Triumfovat se jim sice nepodařilo, ale začátek do honu za pozicí TOP 2 mají nejlepší.

Sampi.Tipsport se rozjížděli, ale pomalu

Jeden z nejzajímavějších projektů pro rok 2021 představili Sampi.Tipsport. Comeback dvou čtyřnásobných mistrů ČR musel zaujmout každého domácího fanouška, ať už v návrat do formy DEV7La a queztona věřili, nebo ne. Sampi se v turnaji dostávali do tempa pomalu a ve skupinách začali nakládačkou od Entropiq. Proti ENTERPRISE však po pomalých startech dokázali otočit dvě mapy, postoupili a následně urvali třetí místo.

eSuba nezklamala, ale ani nepřekvapila

Jak sám řekl blogg1s v jednom z pozápasových rozhovorů, tak eSubě vyhovuje letošní pozice, kdy se s bojem o finále soutěží počítá spíše s jinými týmy. Kromě prohry první mapy s Dark Tigers finalista obou loňských sezón Tipsport COOL ligy nezaváhal, ale také nic moc navíc nepřidal. O něco nižší individuální kvalitu možná dokáže vynahradit lepší týmový duch, první velký turnaj sezóny ale naznačil, že v boji se špičkou to stačit nemusí.

Sazka.BRUTE vytěžili maximum z minima

Rozřazovací zápasy sice určily osmičku poražených, tyto týmy ale nic nevzdávaly a chtěly se porvat o co největší počet MČR bodů. Mezi velké favority Challenger části patřil tým Sazka.BRUTE, který bohužel na úvod víkendu narazil na SINNERS Esports. Nová sestava se však vzchopila a kromě Winfinity jí nikdo nevzal ani mapu.


Aktuální pořadí kvalifikace na Vodafone MČR 2021:

Další aktualizaci vám přineseme po dohrání aktuální sezóny ESEA lig, kde v různých divizích bojuje o play-off celá řada týmů. Další možnosti přidat body měli SINNERS, vzhledem k jejich přímému postupu na Vodafone MČR 2021 se ale jejich účasti v evropských turnajích s TOP 30 týmy HLTV žebříčku počítat již nemusejí.

Vodafone MČR 2021
Vodafone MČR 2021
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: HAL3000, MČR, SINNERS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.