Přejít k hlavnímu obsahu

Denyk opouští eSubu a jde do Španělska

22. 6. 2018 | 16:36 League of Legends
Po hostování v Millenium čeká Denyka další změna týmu. Český support končí v eSubě a přestupuje do španělského týmu Vodafone Giants. 
Výchozí obrázek

Po hostování v Millenium čeká Denyka další změna týmu. Český support končí v eSubě a přestupuje do španělského týmu Vodafone Giants. 

Denyk hrál ve španělské lize už dříve a to konkrétně za tým Penguins. Nyní se do jedné z nejlepších evropských lig vrací a to do sesterského týmu LCS organizace Giants Gaming. Profesionalizace eSuby se tedy trochu komplikuje, jelikož zkušeného supporta domácí scény se bude hledat složitě. Podle CEO eSuby Ladislav Dyntar však už eSuba má v hledáčku konkrétní jméno a v blízkých dnech či týdnech by měla eSuba vše oficiálně potvrdit.

Pokud se porozhlédnete po domácích supportech, je vidět velká limitace. Hned tři domácí supporti (Rufus, Tarky a nyní Denyk) totiž působí v zahraničních ligách a nevypadá to, že by se měli vracet do Čech. Vítězný tým MČR 2017 tak možná bude hledat jinde. Asi nejvíce vyčnívá jméno Kamilius, který nedávno ukončil své působení na britských ostrovech, kde reprezentoval MnM Gaming. V minulosti si ale prošel eSubou, stejně jako jedna z dalších možností, kterou Vasked, který byl součástí eSuby už v minulosti a vyhrál s ní právě MČR 2017. 

Denykovo vyjádření pro náš web:

Ahoj, Zdravím všechny fanoušky českého League of Legends. Po dohodě eSuby s Giants se přesouvám do španělské ligy a budu hrát za LCS academy tým. Jsem velice rád za tuto možnost jak ze strany eSuby tak ze strany Giants a doufám, že je nezklamu. Budete mě moc vidět hrát už o víkendu a to na Gamergy v Madridu. Poté bych se měl přesunout do gaming housu Giants, který se nachází v Malaze. 

Poprvé budu hrát z gaming housu, takže se na to velice těším a chci zjistit, co ve mě vlastně je. Ještě moc netuším, jak moc velkou šanci mají hráči z academy sekce, dostat se do LCS týmu, ale myslím si, že tam určitě nějaká bude. Do Giants jdu především kvůli tomu, že je to věhlasná LoL organizace se super academy sekcí a mým cílem je vyhrát španělskou ligu a dostat se na European Masters. Myslím si, že nám chvíli potrvá, než se sehrajeme, ale už po pár scrimech vím, že tento tým má neuvěřitelný potenciál.

Chtěl bych poděkovat všem fanouškům za dosavadní podporu za dob co jsem byl v eSubě a samozřejmě celé eSubě jako organizaci. Doufám, že i když se přesouvám do jiné ligy, budete mě stále podporovat. Koho by více zajímalo jak vypadá španělská liga a její prostředí budu se snažit být co nejvíce aktivní na mém facebooku a instagramu. díky moc všem !

Aktuální sestava Vodafone Giants

{#Srbsko} Pavle "Yoppa" Kostić 
{#Španělsko} Iván "Razork" Martín Díaz 
{#Portugalsko} Eduardo "RafaL0L" Moreira 
{#Polsko} Gaweł "Kashtelan" Paprzycki 
{#Velká británie} Matthew "Deádly" Smith 
{#Česká Republika} Petr "Denyk" Haramach 
{#Velká británie} Patryk "Mystiques" Piórkowski 

{#Bělorusko} Alexey "Sharkz" Taranda 

Aktuální sestava eSuby

{#Česká Republika} Vladimír "Cekutka" Mrkáček 
{#Česká Republika} Ondřej "Robocop" Sklenička 
{#Česká Republika} David "Jejky" Jakubec 
{#Česká Republika} Marek "Humanoid" Brázda 
{#Česká Republika} Tomáš "Nardeus" Maršálek 

{#Česká Republika} Tomáš "Nightshare" Kněžínek