Přejít k hlavnímu obsahu

DH Open Rotterdam vyhrávají CR4ZY, ženský tým Beşiktaş uhrál ve skupině pouhých deset bodů

20. 10. 2019 | 12:02 Counter-Strike 2
DreamHack Open Rotterdam je řadový offline turnaj, který má však dvě výjimečnosti. Tou první je umístění turnaje, kdy jde pro nizozemskou scénu o svátek, tou druhou pak účast ženského týmu Beşiktaş Esports.
Výchozí obrázek

Turnaje ze série DreamHack Open v Rotterdamu nabízí prize pool 100 tisíc dolarů, mezi největšími favority jsou týmy z regionu CIS. Skupinová fáze to i potvrdila, když AVANGAR i forZe ovládli své skupiny. Hard Legion Esports (ex-DreamEaters) je však v play-off nedoplnili, když nezvládli rozhodující zápas proti Heroic. Čtvrtým semifinalistou se stal tým CR4ZY, papírově se tak týmy v play-off seřadily přesně podle HLTV žebříčku.

DH Open Rotterdam: play-off pavouk
  Rusko forZe1      
 Neděle 10:00   Dánsko Heroic1   
  Dánsko Heroic2      
    Neděle 17:00   Srbsko CR4ZY 
  Kazachstán AVANGAR1      
 Neděle 13:00   Srbsko CR4ZY2   
  Srbsko CR4ZY2      
MČR 2019

U skupinové fáze bychom se však pozastavili ještě nad účastí jednoho týmu. Tím nemyslíme domácí Asterion, který se dokázal kvalifikovat především díky dvěma hostům z Anglie a na samotném turnaji se nepředvedl vůbec špatně, ale celek Beşiktaş Esports. Jeho řady totiž tvoří ženské osazenstvo, které se do Rotterdamu kvalifikovalo skrze ryze dámský turnaj DreamHack Showdown. Kvůli potížím v sestavě však do Nizozemska tým nevycestoval v plně ženském složení, hostoval jim totiž Blackie, hráč Asterion, který se nemohl zúčastnit kvalifikace. Ten se s tím moc nemazal a při jedné z trpkých proher dokonce použil Negev.

Beşiktaş však bohužel dokázali uhrát za tři mapy pouhých deset bodů. Jasně, šlo o týmy #6 a #23 světového žebříčku, ale soupeři se doslova ani nezapotili. Pro elitní ženský celek šlo o jedinečnou možnost ukázat minimálně stylem hry, že i ony umí hrát CS:GO na určité úrovni, což se bohužel takřka v žádném aspektu nevyvedlo. Smutně tedy můžeme očekávat, že se podobná příležitost delší čas opakovat nebude. Jedinou cestou, jak tohle změnit, je vytrvalý grind, pro který by musely leccos obětovat – a v podstatě nikdy v historii tu nebyl ženský tým, který by se v celkové relevanci na scéně dokázal škrábat do zajímavých výšin. Velká škoda.

DH Open Rotterdam
Štítky: DreamHack Open
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.