Přejít k hlavnímu obsahu

Hippomaniacs poráží CZC.eSubu a budou na Mistrovství světa reprezentovat Českou republiku

28. 9. 2020 | 22:30 Dota 2
Mambos, Jojka, Ade, Filminy, Tsuky – tak znělo složení pěti českých reprezentantů, kteří bojovali do posledních chvil o play-off na Mistrovství světa v Dotě 2. Turnaj od Mezinárodní esportové federace pokračuje i letos svým dvanáctým ročníkem a my v pondělí poznáme naši letošní výpravu. Mezi finalisty navíc v různých týmech najdeme všech pět loňských účastníků turnaje v Jižní Koreji.
IeSF Mistrovství světa v Dotě 2
IeSF Mistrovství světa v Dotě 2

Národní kvalifikace na letošní IeSF World Championship vyvrcholí uzavřenou částí pro čtyři nejlepší týmy, kam se tři dostali skrze otevřené kvalifikační turnaje a čtvrtý obdržel přímou pozvánku. Úvodní kvalifikace nejlépe vyšla celku Brutální rozbíječi, kde najdeme hned trio loňských reprezentantů. Druhou kvalifikaci ovládl největší favorit, tým Hippomaniacs, po kterém bylo jasné, že si pozvánku do finálové části vyslouží CZC.eSuba. V závěrečném otevřeném boji si pak poslední místenku vybojoval Lidovej Gaming. Mezi finalisty tak najdeme týmy, které jsou aktuálně na prvním, druhém, čtvrtém a šestém místo aktuální sezóny Sazka eLEAGUE.

Formátem národního finále bude Double Elimination pavouk, který se kompletně odehraje v pondělí 28. září od 17:00. Všechny zápasy budou na jednu mapu, takže každé zaváhání může týmy mrzet. Velké finále o postup na mezinárodní klání už ale bude best-of-three, takže mezi těmi nejlepšími se rozhodne na ostří nože.

Štítky: IESF
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.