Přejít k hlavnímu obsahu

Domácí týmy připraveny na novou sezónu: Mění se i eSuba

12. 2. 2019 | 07:30 League of Legends
Do nové sezóny jde většina lolkařských týmů, jako vždy, ve značně obměněných sestavách. Velké změny nejspíš nastanou i v týmech jako eSuba, Inside Games či eXtatus.
League of Legends eSuba Trenčín
League of Legends eSuba Trenčín

Na českou scénu letos má přijít několik nových jmen z ciziny a do domácí ligy se vrátí i pár domácích jmen se zkušenostmi ze zahraničí. Mnoho ze změn by se mělo potvrdit při ohlášení soupisek Hitpoint Masters, během kterého se potvrdí či vyvrátí, zda se změny eSuby či eXtatus opravdu potvrdí. Předem upozorňujeme, že oficiální ohlášení soupisek od Hitpointu zatím neproběhlo a je tedy možné, že se některé sestavy ještě trochu změní. Dle informací od našich zdrojů by však sestavy v článku měly sedět a změny tak očekáváme pouze minimální. 

eSuba Tarky

 Česká republika Ondřej "Robocop" Sklenička (Top)
 Česká republika Jiří "Sawyor" Libanský (Jungle)
 Česká republika Adam "Random" Grepl (Mid)
 Slovensko Lukáš "PiOk" Lorinc (Bot)
 Česká republika Jakub "Tarky" Vaňkát (Support)
 Slovensko Kamil "kamilius" Košťál (Support)

Velmi zajímavou sedmičlennou soupiskou se bude zřejmě prezentovat eSuba, která přiměla k návratu dva hráče ze zahraničí. Pozici supporta bude zastávat bývalý support eMonkeyz Tarky a na botu uvidíme PiOka, který v letošní sezóně vyzkoušel švédskou ligu. V eSubě nahradí Nardeuse, který si v současnosti od hraní dává pauzu. Zajímavé bude sledovat situaci okolo nejužitečnějšího hráče MČR 2018, Kamiliuse, který by měl Tarkymu krýt záda pouze z lavičky. V základní sestavě by dále měli zůstat pouze Robocop a Sawyor. 

Z hráčů, kteří triumfovali na MČR, by totiž měl na střídačku usednout také mladý midař Adam "Random" Grepl. eSuba má totiž zálusk o litevského midaře Dark Passage, Sauliuse, který letos v TCL nastoupil ke čtyřem zápasům, ze kterých se DP jeden podařilo vyhrát. Právě na uzavření dohody v rámci tohoto přestupu z Turecka zatím stojí oficiální oznámení soupisky ze strany eSuby, nicméně Dark Passage již angažovali Backlunda.

eXtatus Hitpoint Masters

 Česká republika Tomáš "Mortsche" Anděl (Top)
 Česká republika Jiří "Jellou" Linhart (Jungle)
 Česká republika Josef "Shiage" Číko (Mid)
 Česká republika Michal "Sirinox" Veit (Bot)
 Slovensko Martin "Maus" Kuhajda (Bot)
 Česká republika Dominik "Sufon" Dvořák (Support)

V lize Hitpoint Masters se objeví také lolkařská sestava pod křídly eXtatus, který návrat na LoL scénu zatím pouze naznačil na svém Facebooku. Podle dostupných informací by se do sestavy měl vrátit Tomáš "Mortsche" Anděl. Po jeho boku by se měla představit botlane Sufon + Sirinox. Druhému jmenovanému by měl krýt záda jediná slovenská tvář soupisky, Maus. Duo jungle + mid budou obstarávat Jellou a Shiage

Inside Games

 Česká republika Fux (Top)
 Česká republika David "Haklbery" Hakl (Top)
 Česká republika Dominik "DyBer" Beran (Jungle)
 Česká republika Miloslav "Thrae" Poslední (Jungle)
 Česká republika Tomáš "Patoš" Patolán (Mid)
 Česká republika Erik "Kyoshi" Toman (Bot)
 Česká republika Dominik "Domec" Studený (Support)

Inside Games také sáhli po velkých změnách a z letních vicemistrů nezbylo prakticky nic. Na nejvyšší českou scénu se vrací hráči jako Kyoshi, Patoš, DyBer či Domec a bude zajímavé sledovat, jestli tato skvadra známých jmen dokáže předčit nízká očekávání. Proti konkurenci jakou představuje eSuba, AS Trenčín nebo VIkingekrig se pro IG zopakovat loňský úspěch zdá téměř nemožné. 

Inaequalis

Sestavu o jednoho náhradníka doplnil tým Inaequalis, který přivedl českého supporta Špaldu. V AS Trenčín se od oznámení nové sekce nic nezměnilo a posledním týmem, ve kterém by mělo dojít ke změnám, je Vikinkekrig Esports. V týmu nováčka soutěže se obměnila pozice supporta, ze které odešel Španěl Gaax a jeho místo získal dřívější náhradník G2 Esports, Risdrengen. Záda mu bude krýt domácí stálice Slivovica. Manažer týmu ale v nedávném rozhovoru potvrdil, že Vikingekrig bude chtít mít k dispozici desetičlennou soupisku, a proto se dají očekávat příchody hráčů na pozice junglera a botlane carry. 

Vikingekrig Esports:

 Slovensko Ondřej "Wondro" Kenda (Top)
 Česká republika Petr "Adiss" Pavliček (Top)
 Rusko Artem "Rein" Zenyan (Jungle)
 Turecko Ömer "Rau" Okumuş (Mid)
 Česká republika Jan "Lachtan" Bajer (Mid)
 Česká republika Filip"Hiro" Nguyen (Bot)
 Dánsko Michael "risdrengen" Tuan Hoang (Support)
 Slovensko Matúš "Slivovica" Slívka (Support)

AS Trenčín:

 Česká republika Jakub "Dreedy" Viceník (Top)
 Česká republika David "Jejky" Jakubec (Jungle)
 Česká republika Jan "Dread" Hrbáč (Mid)
 Česká republika Tibor "Charca" Charčenko (Bot)
 Česká republika Václav "Vasked" Benda (Support)

Inaequalis:

 Česká republika Jan "Hodný Vlk" Krejčí (Top)
 Slovensko Jakub "Cpt Jacob" Milý (Jungle)
 Slovensko Peter "Samyaza" Červeň (Mid)
 Česká republika Jan "Kousamek" Mlnářík (Bot)
 Česká republika Jan "Jekylla" Mičuda (Support)
 Česká republika Marek "Špalda" Růžička (Support)