Přejít k hlavnímu obsahu

Donald Trump má svůj oficiální profil na Twitch.tv, za sebou má už i první vysílání

14. 10. 2019 | 16:31 Všechny hry
Politické kampaně vedené přes Twitch.tv? Ani ne v moc vzdálené budoucnosti dost možná realita. Svůj vlastní kanál má na nejpopulárnější internetové platformě pro živé vysílání nově třeba i prezident Spojených států, Donald Trump.
Trump Twitch
Trump Twitch

Jeden z nejmocnějších a nejznámějších mužů současnosti, americký prezident Donald Trump, podobně jako nemalá část jiných politiků rád využívá pro prezentaci svých názorů i oficiálních stanovisek Twitter, kde je se svými více jak 65 miliony followerů také jednou z nejsledovanějších osob vůbec. Tato populární sociální sít ale není jediným zákoutím internetu, kde lze Trumpův oficiální účet nalézt. Obří počty lidí ho sledují i na Facebooku či Instagramu a nedávno si Donald Trump zařídil i kanál na populární streamovací platformě Twitch.tv. Za sebou má už i streamerskou premiéru, na úvod se Trump se svým týmem rozhodli vysílat jeho projev v Minneapolis, který pomocí Twitche vidělo už přes 280 tisíc lidí.

Twitch je známý především svým obsahem spojeným s videohrami, už dávno to ale není to jediné, co tam lze nalézt. Podobně jako v klasické televizi tam nezřídka kdy probíhají oficiální vysílání populárních seriálů či sportovních utkání a své místo si na této platformě vybudovali třeba i umělci, již zde sdílejí proces výroby svých děl. Twitch je ale podobně jako další sociální sítě spojen především svojí komunitou, kterou z naprosté většiny tvoří mladí lidé. Snaha politiků zaujmout přes Twitch mladé voliče je tedy logická a Trump není prvním, kdo se toto médium snaží využít – na Twitch.tv lze nalézt například i amerického senátora Bernieho Sanderse, jednoho z potenciálních Trumpových soků v dalším souboji o místo v Oválné pracovně.

Zdroj: variety.com
Štítky: Donald Trump
miluju videohry a hlavně ligu legend