Přejít k hlavnímu obsahu

Dosia a mou nenastoupí v čínském týmu OneThree k jedinému zápasu. Důvod? Obava z koronaviru

28. 1. 2020 | 15:04 Counter-Strike 2
Koronavirus, koronavirus a ještě jednou koronavirus. Ačkoliv vytvořená panika je zřejmě přehnanější, než situace skutečně je, tak se v nejednom případě dotýká i esportu. Kvůli obavám z nakažení po necelých dvou měsících nyní ukončují svá angažmá Dosia a mou.
Dosia
Dosia

V minulých dnech jsme informovali o odložení hracího týdne čínské League of Legends soutěže LPL, nemoc způsobila také stornování regionální kvalifikace na WESG. Třetím případem prevence je odchod dvou hráčů z CS:GO týmu OneThree, kteří tam přestoupili teprve začátkem prosince. Úderné duo dvou někdejších šampionů Majoru v Krakově, Mikhail 'Dosia' Stolyarov a Rustem 'mou' Telepov, si za čínský celek dokonce nezahrají jediný oficiální zápas. Poslední týdny se přitom bedlivě připravovali na nadcházející asijskou Minor kvalifikaci.

Přestup této dvojice do Číny byl vysoce očekávaný, se jmény jako captainMo, DD nebo Karsa se očekávala silná sestava, která by mohla atakovat lokální špičku. Nic z toho se však nekoná, protože jak se vyjádřil na svém Twitteru, tak kvůli zprávám o koronaviru se rozhodli skončit v týmu OneThree a jsou opět volnými hráči. Pro samotný celek to je sice rána pod pás, ale ryze čínskou pětici by pro nacházející turnaje mít připravenou měli.

PLAYzone Challenge 2020
Zdroj: hltv.org
Štítky: Dosia, mou, OneThree
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.