Přejít k hlavnímu obsahu

DreamHack definitivně ruší všechny své letošní festivaly

11. 8. 2020 | 12:37 Všechny hry
Koronavirus je tu s námi téměř půl roku a jen tak neodejde. Kvůli tomu se švédský organizátor turnajů a esport festivalů DreamHack rozhodl zrušit všechny zbývající letošní zastávky.
dh
dh

DreamHack je jedním z největších a nejpopulárnějších turnajových organizátorů ve světě esportu. Každý rok pořádá kolem deseti festivalů se zaměřením na esport po celém světě, vedle toho pořádá také velké turnaje. Stejně jako ostatní organizátoři, i DreamHack byl zasažen koronavirovou krizí a byl nucen přesunout všechny zbývající festivaly na rok 2021.

Z původně plánovaných 11 festivalů se nakonec letos uskutečnily pouze dva, v Lipsku a Anaheimu, zbylé turnaje se přesouvají na příští rok. Už dříve DreamHack přesunul festivaly v Dallasu, Valencii, Motrealu a taky svou letní vlajkovou loď DreamHack Summer. Zrušen byl také CS:GO turnaj DreamHack Masters.

Teď švédský organizátor přišel s další špatnou zprávou - oficiálně přesunuje také zbývající letošní zastávky. Těmi jsou DreamHack Rotterdam, Hyderabad, Atlanta, Madrid a Winter.

I přes zrušení festivalů se DreamHack nevzdává a přesunuje své turnaje do online prostředí. Právě teď probíhá online CS:GO turnaj DreamHack Summer, na podzim DH uspořádá třetí kvalifikační turnaj na CS:GO Major. V online prostředí se uskuteční také StarCraft 2 Masters, měsíční série DreamHack Fortnite Open, regionální liga Norhern LoL Championship.

Štítky: dreamhack
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.