Přejít k hlavnímu obsahu

DH Winter: Sen je u konce, SINNERS Esports na třetí mapě podlehli silným Endpoint

5. 11. 2020 | 20:00 Counter-Strike 2
Domácí jednička má za sebou jeden z největších mezinárodních online úspěchů za celý rok. Otevřená kvalifikace na Tier 1 turnaj DreamHack Masters Winter sice byla pouze jedna, z hlediska českých a slovenských týmů však byla velice úspěšná. Kromě SINNERS Esports se totiž v parádním světle ukázali i Entropiq a daleko se dostala také eSuba. Nyní už se ale budeme bavit pouze o SINNERS.
NEOFRAG
NEOFRAG

Na česko-slovenské scéně SINNERS Esports vyhráli naprosto všechno, k absolutnímu kralování už jim chybí pouze MČR. Ve světě hned při své premiéře ovládli švýcarskou akci Supreme Masters, ale v online prostředí na první vyhrané prize money čekali až do minulé soboty, kdy uhráli 3. místo v CEE Champions. I tam ale byl bronz mírným zklamáním, protože prohráli s týmem, jenž kvalitou nemůže konkurovat těm, které už během roku SINNERS porazit dokázali, nebo s nimi minimálně hrát vyrovnanou hru. Úspěch se ale přece jenom dostavil.

Český tým číslo jedna vzal útokem kvalifikaci na DreamHack Masters Winter, jedna z největších soutěží závěru sezóny. Pokud nebudeme počítat ranou éru CS:GO, tak ještě nikdy nebyl náš zástupce na Tier 1 turnaji. SINNERS jsou v tuto chvíli nejblíže v historii, od postupu na DreamHack je dělí dvě výhry. Řeknete si, pouhé dvě výhry, ale budou to jejich dva nejtěžší zápasy za celou sezónu, možná s výjimkou duelů proti Complexity. Pokud bychom si chtěli až příliš létat na obláčku, tak by se už jen tato fáze dala srovnávat s postupem na Minor v podání eXtatus z před tří let. Ano, není Tier 1 turnaj jako Tier 1 turnaj, ale při absenci Majorů není mimo dlouhodobých lig mnoho větších turnajů, než je právě DH Masters Winter. A to i přes to, že se bohužel aktuálně nic nehraje offline.

Uzavřené kvalifikace na zimní DreamHack Masters se 5. listopadu zúčastní čtyři pozvané a čtyři kvalifikované týmy. SINNERS Esports kvůli postupu do této fáze museli dokonce odříct důležité klání 1. kola play-off ESEA Advanced, kde se hraje o postup do MDL a kde jim soupeř nevyhověl s odkladem data konání. V otevřené kvalifikaci český celek porazil dva nejvýše postavené týmy v HLTV žebříčku z nejlepších šestnáctky. Nikdo tedy nemůže ani namítnout, že by se do CQ dostali náhodou. Nejvíce cenná byla výhra proti kazašskému celku K23, kde SINNERS parádně zvládli především samotnou koncovku. Triumf nad Nexus Gaming už byl jen třešničkou.

Týmy byly do pavouka uzavřené kvalifikace nasazeny podle HLTV žebříčku, ve kterém česká jednička aktuálně figuruje na 81. pozici, takže je šestým seedem. Tento postup se zapříčiní o další posun, který by mohl přinést zajímavé pozvánky. Všechny oči teď ale směřují na pavouka, kde se ve čtvrtek SINNERS Esports od 18:00 postaví Endpoint, 30. týmu světa, který je na vzestupu a se slabší konkurenci prohrává jen výjimečně. Případný postup by znamenal v ještě ten den souboj proti vítězi duelu Gambit Esports vs. 9INE. Gambit jsou pro změnu 22. nejlepším týmem světa a s 9INE má český celek nepříjemnou zkušenost z letního turnaje Nine to Five 2 Dawn.

DH Masters Winter: uzavřené kvalifikace
  Bělorusko Nemiga1      
 Čtvrtek 18:00   Polsko Poland0   
  Polsko Poland2      
    Čtvrtek 21:00   Evropa c0ntact 
  Francie Heretics0      
 Čtvrtek 18:00   Evropa c0ntact2   
  Evropa c0ntact2      
       čas 
  Evropa Endpoint2      
 Čtvrtek 18:00   Evropa Endpoint-   
  Česká republika SINNERS1      
    Čtvrtek 21:00   Evropa Postupující #2 
  Rusko Gambit1      
 Čtvrtek 18:00   Evropa Vítěz QF4-   
  Turecko 9INE1      
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.