Přejít k hlavnímu obsahu

DH Winter: Entropiq bohužel končí, ale SINNERS dělí dvě výhry od kvalifikace na Tier 1 turnaj!

4. 11. 2020 | 20:26 Counter-Strike 2
DreamHack Masters Winter je jedním z největších turnajů konce letošní sezóny, na který jako první obdrželi pozvánku Astralis, Complexity, G2 Esports a Natus Vincere. Dokážete si představit, že by se po jejich boku postavil český celek? Nereálné to po úterním dění není ani náhodou!
DH Masters Winter
DH Masters Winter

Tohle úterý bylo ve znamení prvních šesti kol kvalifikace na DreamHack Masters Winter. Tento elitní turnaj se uskuteční na přelomu listopadu a prosince a vedle pozvaných týmů se na něj mají možnost dostat i týmy z nižších sfér. Dvě místenky totiž nabízí uzavřená kvalifikace, kde polovinu složení utvoří týmy z otevřeného turnaje. Ten se odehrává pouze jeden, který mimo jiné přilákal i zástup mnoha českých a slovenských týmů.

Bez jediné výhry se s obřím pavoukem rozloučili Universe, Sazka.BRUTE, eEriness MARVO nebo ENTERPRISE Academy, Sampi.Tipsport pak vypadli po první výhře. Třetí kolo bylo smrtící pro Zera s týmem GamerLegion a po bratrovražedných duelech skončili DEFEATERS a Moops. Další kolo bylo konečnou pro Eclot Gaming a Dark Tigers, takže ve hře zůstalo trio SINNERS Esports, Entropiq a eSuba. Celá tato trojice si postupem do nejlepší šestnáctky splnila prvního cíle – dostat se na HLTV. Tady ale nehodlali mít nejlepší naši zástupci konečnou stanici. Před celým triem stál závěrečný duel dne, který by znamenal být jedinou výhru od Closed Qualifieru.

Jako první šli do akce Entropiq, kteří vyzvali GamerS1337, přemožitele SINNERS ze semifinále CEE Champions. Úvodní strana na mapě Dust 2 vyšla lépe Chorvatům, za CT však našinci zaveleli k obratu, který v koncovce dotáhli těsným poměrem 16:14. Hvězdou zápasu byl s 12 AWP killy a 12 asistencemi k tomu capseN, nejvíce killů pak nasbíral sám kapitán leckr. Největší grády však měl dřívější zápas proti SJ Gaming, kde Entropiq předvedli neskutečný comeback. Zajímavý je však také fakt, že ve čtyřech z pěti zápasů se proškrtali na mapu Nuke.

Cesta Entropiq do TOP 8:

  • 16:7 vs.  Německo Cobra Kai – Nuke
  • 16:9 vs.  Polsko Exiled Bears – Nuke
  • 19:16 vs.  Finsko SJ Gaming – Nuke
  • 16:10 vs.  Rusko Worst Enemy – Nuke
  • 16:14 vs.  Chorvatsko GamerS1337 – Dust 2

Největší očekávání jsou tradičně od SINNERS Esports, kteří si tentokrát od prvních kol počínali sebevědomě. K23 v souboji o postup do druhého dne však byli podstatně větším oříškem, protože šlo o jediný celek této fáze kvalifikace, který se v HLTV žebříčku aktuálně nachází v nejlepší světové čtyřicítce. Proti Kazachům na serveru nejvíce řádili NEOFRAG a ZEDKO, zápas ale rozhodovala každá maličkost. Chleba se lámal především ve 28. kole, kdy SINNERS provedli parádní agresi a v tomhle ani následném rozhodujícím kole neztratili jediného hráče.

Cesta SINNERS do TOP 8:

  • 16:7 vs.  Evropa Nonames – Mirage
  • 16:11 vs.  Slovensko DEFEATERS – Overpass
  • 1:0K vs.  Portugalsko eXploit – FREEWIN
  • 16:6 vs.  Evropa Cream Real Betis – Vertigo
  • 16:13 vs.  Kazachstán K23 – Inferno

O třetí česko-slovenský úspěch se pokusila eSuba, která už za sebou měla těžký zápas proti Kaban Gaming. Modré krvi se postavil papírově nejslabší oponent, který v nedávném turnaji CEE Champions nepostoupil ze skupiny. Good Game ze Severní Makedonie však na neúspěch dávno zapomněli a v tomhle případě nasadili na závěr dlouhého hracího dne nezastavitelné tempo, na které eSuba absolutně nestačila. Z hrozivého stavu 1:9 sice zkorigovala na 6:9, na tak silné CT mapě je to ale málo a soupeř už pouze dotáhl výsledek 16:7.


Druhá část otevřené kvalifikace se odehraje hned ve středu 4. listopadu, kdy se v boji o postup přejde na formát BO3. Všechny čtyři zápasy by se měly odehrát od 18:00 – pokud bude některý z nich streamován, tak budeme tento článek aktualizovat. Výhra znamená postup do uzavřené kvalifikace, která se hraje hned následný den a kde již čekají čtyři pozvané týmy. Endpoint, Gambit, Heretics a Nemiga jsou čtyři silná, ale ne neporazitelná jména, která budou aspirovat o jeden ze dvou postupových slotů. Uzavřená kvalifikace podle všech informací proběhne Single Elimination pavoukem, takže všechny účastníky budou od hlavního turnaje DreamHack Masters Winter, kam první pozvánky obdrželi Astralis, Complexity, G2 Esports a Natus Vincere, dělit pouhé dvě výhry!

Na SINNERS Esports bude v rozhodujícím kole otevřené kvalifikace čekat rumunský tým Nexus Gaming, který ne tak dávno v základní skupině CEE Champions vymazali poměrem 16:4. I přesto jde ale o vysoce nebezpečný celek, který by bylo neradno podceňovat. Ještě podstatně větší výzva však čeká na Entropiq, proti kterým se postaví silná sestava c0ntact Gaming, kde najdeme známé hráče jako EspiranTo, Snappi nebo ottoNd.

UPDATE: Streamování zápasu jsme se nakonec ujali přímo my, takže vám jeden z nejdůležitějších duelů historie SINNERS Esports neutekl. Úvodní Vertigo (pick SINNERS) začalo vyrovnaně, český celek ale zařadil vyšší rychlost a nedovolil soupeři více než čtyři kola. Dominance pokračovala i na Dustu 2, kde však soupeř začal nebezpečně dotahovat a SINNERS po sérii prohraných kol rozhodli až za stavu 16:11. Entropiq to měli o poznání těžší, za výkon proti silnému soupeři se ale nemají důvod stydět. První mapu Overpass dokonce dotáhli až do 30. kola, kde ale soupeř překvapil double AWP setupem a zvládl koncovku lépe. Na následné Mirage se náš druhý zástupce vzmohl k otočení stavu, po kterém opět rozhodovala koncovka, která znovu nevyšla smolně 14:16.

DH Masters Winter: rozhodující kolo otevřené kvalifikace
18:00 Turecko 9INE2:1 Finsko KOVA EsportsBO3
18:00 Česká republika Entropiq0:2 Evropa c0ntact GamingBO3
18:00 Česká republika SINNERS2:0 Rumunsko Nexus GamingBO3
18:00 Polsko Poland2:0 Makedonie Good GameBO3
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.