Přejít k hlavnímu obsahu

DreamHack Summer ukončuje letní pauzu, v play-off se představí BIG i Liquid

14. 8. 2020 | 13:01 Counter-Strike 2
Letní pauza je konečně u konce! I když stále pokračují boje pouze v online prostředí, konečně se můžeme těšit na boje těch nejlepších světových týmů. Prvním turnajem po pauze je DreamHack Summer, který se odehrává ve čtyřech regionech. Kdo bojuje o první titul druhé poloviny roku?
DreamHack
DreamHack

DreamHack Open Summer je prvním turnajem druhé poloviny letošního roku, avšak podobně jako ostatní letošní turnaje, tak i DH Summer byl nucený se přesunout do online prostředí a rozdělit na regiony.

Tyto regiony jsou hned čtyři - hlavní regiony Evropu a Severní Ameriku doplnila ještě Asie a Oceánie. Nás samozřejmě nejvíce zajímají právě první dva zmíněné regiony, ve kterých bojuje například současná světová jednička nebo nová sestava týmu Liquid. Oba regiony navíc dospěly do fáze play-off, pojďme si tak přiblížit průběh turnaje.

BIG

V evropském regionu je samozřejmě největším favoritem světová jednička, německý tým BIG. Ten si rychle zajistil místo v play-off, otázka však byla nad dalšími účastníky. Druhou skupinu vyhrál vítěz BLAST Spring, tým Complexity, na druhém místě se umístili OG. Ve skupině A se očekával velký souboj mezi dánskými týmy Heroic a MAD Lions. Druhý jmenovaný tým však po odchodu Bubzkijho naprosto selhal a prohrál dokonce proti britskému týmu Endpoint.

Složení play-off evropské divize je tedy následující:

DreamHack Summer EU
  Evropa Complexity-      
 Sobota 13:00 | BO3   World Vítěz SF1-   
  Dánsko Heroic-      
    Neděle 16:00 | BO3   World Šampion 
  Evropa OG-      
 Sobota 16:00 | BO3   World Vítěz SF2-   
  Německo BIG-      

 ​V americké divizi původně neměl chybět žádný tým z kompletní americké špičky. Na poslední chvíli se však hned tři týmy odhlásily a jasným favoritem tak zůstal tým Liquid. Ten ukázal, že mu nová sestava sedí a dostal se bez problémů do vyřazovací části. Tam jej doplnily dva brazilské celky, FURIA a TeamOne, posledním týmem v play-off je Chaos.

DreamHack Summer Amerika
  Brazílie  FURIA-      
 Pátek 19:00 | BO3   World Vítěz SF1-   
  Spojené státy americké Chaos-      
    Neděle 19:00 | BO3   World Šampion 
  Brazílie Team One-      
 Pátek 22:00 | BO3   World Vítěz SF2-   
  Spojené státy americké Liquid-      

​Můžeme zmínit ještě oceánickou divizi. Tu nepřekvapivě ovládla australskou jednička Renegades, kteří tak potvrdili svou formu před poslední Major kvalifikací.

Kompletní play-off obou divizí můžete sledovat na Twitch kanálu DreamHack CS.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.