Přejít k hlavnímu obsahu

DrLupo během charitativního streamu vybral více než 2,3 milionu dolarů na boj proti rakovině

24. 12. 2020 | 15:29 Všechny hry
Twitch streamer DrLupo pořádal již potřetí po sobě charitativní stream „Build Against Cancer“. Během něj vybral přes 2 miliony dolarů pro St. Jude Children’s Hospital.
DrLupo
DrLupo

Každý rok už od roku 2018 Benjamin „DrLupo“ Lupo pořádá charitativní streamovací událost „Build Against Cancer“, kdy vybírá co největší částku pro dobrou věc. A nejedná se o malé peníze. Do události se zapojují různí sponzoři a další slavní streameři, jako třeba populární Ninja. 

Tento rok byla akce opět velmi úspěšná, DrLupo získal více než 2,3 milionu amerických dolarů pro St. Jude Children’s Research Hospital na boj proti rakovině. Přesně se jednalo o 2 307 106,57 dolarů. Stream začal již v sobotu, 19. prosince, a trval až do neděle, 20. prosince, streamer během něj hrál řadu titulů, ať už Minecraft, Fall Guys nebo Among Us. Objevila se známá jména, třeba streameři Ninja a CouRage, nebo celebrity jako Felicia Day a mnoho dalších. Podobně si DrLupo vedl také při loňském streamu.

Asi hodinu před koncem událost Build Against Cancer vybrala kolem 1,3 milionu dolarů, pak na scénu vstoupila sama platforma Twitch, která darovala další milion dolarů, a to v podobě starého dobrého a pořádně velkého šeku. DrLupo se zdál upřímně překvapen, ačkoliv Twitch podobně přispěl také vloni. 

Na záznam 24hodinového streamu se můžete podívat níže. Jedná se skutečně o zajímavou podívanou a zahřeje to, když vidíte, jak příspěvky přicházejí od lidí z celého světa a vybraná částka postupně roste. Každý rok DrLupo dokola dokazuje, že má velké srdce, například letos v listopadu oznámil, že všechny streamové donaty půjdou na charitu, a to „až do konce věků“. Touto událostí streamer rozhodně nekončí.

Vždy potěší, když můžeme vidět, jak někdo využívá toho, co ho baví, pro dobrou věc. Charitativních streamů se teď v době před Vánoci koná plno, a to i u nás. Streamer DeeThane vybral více než 500 tisíc na rehabilitace pro chlapce, který je nutně potřebuje. Internetový obchod CZC.cz zase uspořádal tzv. Dream Stream na boj proti šikaně. A nesmíme zapomenout ani na "Pomoc z budoucnosti", výtěžek této události šel na neziskovou organizaci Konto bariéry. 

Zdroj: ginx.tv
Štítky: DrLupo, charita