Přejít k hlavnímu obsahu

Druhá polovina roku přinese první oficiální mistrovství světa

16. 4. 2020 | 16:13 Teamfight Tactics
Riot to s esportem v Teamfight Tactics evidentně myslí vážně! Oficiálně nyní představil celosvětový šampionát, který se odehraje ještě v letošním roce.
TFT
TFT

Teamfight Tactics ze studia Riot Games se vloni už chvíli po svém vydání staly neskutečně populární hrou nejen u casual hráčů, ale i co se týče esportu. Vždyť i my jsme na loňském MČR v TFT hostili turnaj a různí organizátoři dělají nespočet soutěží po celém světě neustále. Nyní se ale do všeho vkládá samotný Riot, který oznámil podrobnosti o prvním oficiálním mistrovství světa a dalších svých krocích okolo esportového hraní.

Co se týče samotného Teamfight Tactics Championship, popravdě o něm toho zase tolik nevíme. Bojovat na něm bude šestnáct hráčů, jejichž jména se určí pomocí otevřených kvalifikací. Ve hře bude 200 000 dolarů a hrát se bude v druhé polovině letošního roku, na bližší info o samotném turnaji si ale budeme muset počkat do léta. Podrobnosti zatím nejsou známy ani o evropské kvalifikaci, odhaleny byly pouze u té severoamerické. V jejím finále bude o dvě postupová místa bojovat šestnáct hráčů. Z nich bude deset určených podle výsledků na ladderu, čtyři pomocí turnajů třetích stran a dva pomocí vlastních online kvalifikací od Riotu.

I když je tedy mistrovství světa zatím zahaleno nejasností, je jasné, že to bude zajímavé. Spolu s ním navíc Riot oznámil, že brzy vydá Pokyny pro komunitní soutěže a také to, že pracují nástrojích, které ulehčí organizaci a vysílání turnajů. Zvláště to druhé je jedním z největších problémů současného TFT esportu, snaha to nějak vyřešit je tedy od vývojářů hry rozhodně žádoucí. V kombinaci s MS by tyto obecné kroky na pomoc esportu mohly soutěžní hraní v TFT výrazně posunout, za což jsme samozřejmě jedině rádi!

Teamfight Tactics
miluju videohry a hlavně ligu legend