Přejít k hlavnímu obsahu

Druhý nejlepší tým světa, Vitality, opouští mladá hvězda

4. 1. 2020 | 18:45 Rocket League
Renault Vitality nedokázali na prosincovém světovém šampionátu těsně obhájit nejprestižnější titul a po tomhle druhém místu následuje i změna v sestavě. Za primárně francouzský tým už nebude nastupovat skotský hráč Scrub Killa, který i přes svůj mladý věk patří k nejlepším hráčům své hry.
Scrub Killa
Scrub Killa

Kyle 'Scrub Killa' Robertson hájil Renault Vitality od poloviny loňského roku, do dlouhodobě jednoho z nejlepších týmů světa se připojil v pouhých patnácti letech. V rámci jeho působení neuplynul ani jeden celý rok on a si k šestnáctinám nadělil titul mistra světa z RLCS S7 Finals, kde se navíc stal nejužitečnějším hráčem turnaje. Hráč, který na scéně působí již od svých dvanácti let, si tak splnil velký sen, ačkoliv má bohatou kariéru stále před sebou. Barvy týmu Vitality hájil spolu s Victorem 'Fairy Peak' Locquet a od letošního ledna s Alexandrem 'Kaydop' Courantem, z hlediska vyhraných prize money nejúspěšnějším hráčem Rocket League.

Tohle trio se ale počínaje Novým rokem rozkládá, Scrub Killa totiž na svém streamu prozradil, že mu vypršel kontrakt a prodloužen nebude. Renault Vitality – jako největší francouzská organizace – tak zřejmě bude chtít svou úspěšnou sestavu, která je aktuálně na druhé příčce v Liquipedia rankingu, doplnit o třetího Francouze. Žhavým kandidátem je bývalý hráč FC Barcelona, Yanis 'Alpha54' Champenois, jenž oznámil svůj konec v TSM. Ten je shodou okolností ještě o necelé dva měsíce mladší než Scrub Killa. Co se týče něj a jeho budoucího působiště, není zatím známo vůbec. Zajímavou volbou by mohl být například tým mousesports.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.