Přejít k hlavnímu obsahu

Duben 2020: Astralis se vrací na první místo celosvětového žebříčku

7. 5. 2020 | 08:00 Counter-Strike 2
Poslední dva měsíce se Counter-Strike odehrává pouze online. V dubnu byl dohrán Flashpoint 1, který se také musel přizpůsobit a přesunout své dění do online prostředí. Spousta online turnajů tak zamíchala celkovým žebříčkem. Na vrcholu nyní můžeme opět vidět Astralis, kteří sesadili švédské fnatic.
Astralis
Astralis

Duben byl svědkem závěru Flashpoint 1. Titul si odnesli MAD Lions, kteří dokázali zvítězit, když v dramatickém finále porazili MIBR. Tím získali velmi důležité body do celosvětového žebříčku, které jim splnily jejich úkol – dostat se mezi nejlepší desítku. Mezi tím dokázali fnatic získat titul ESL Pro League Europe poté, co ve finále porazili mousesports. V Americe se také dohrávalo EPL. Liquid předvedli ve finále dominantní výkon proti Evil Geniuses a obhájili tak pozici nejlepšího NA týmu.

Aktuální dění ve světě obrátilo scénu vzhůru nohama. Online prostředí se stalo standardem a výsledky z turnajů, které dříve neměly téměř žádný dopad na celosvětové bodování, jsou nyní jediným rozhodujícím faktorem. Velkou zajímavostí je pohled na první čtyři týmy, které od sebe dělí pouze 50 bodů. Proto je možné, že na pozici světové jedničky bude brzy někdo jiný. Žebříčku však aktuálně vládnou Astralis, kteří sesadili fnatic poté, co v aktuálně probíhajícím Road to Rio dokázali udržet skóre 5-1. První pětici opouští G2, kteří se díky druhému místu na IEM Katowice dostali na třetí místo. Poté se jim ale nedařilo na EPL a to je stálo pozici v TOP 5.

Bude určitě zajímavé sledovat finální dění Road to Rio, jehož výsledky budou mít velký dopad na celosvětový žebříček a vítěz jistě získá větší náskok. V polovině měsíce nás také čeká začátek DreamHack Masters Spring pro Evropu a Jižní Ameriku. Toho se zúčastní ty nejlepší týmy, takže bude také hýbat pořadím jednotlivých týmů v celosvětovém bodování.

Nejlepší třicítka týmů po čtyřech měsících vypadá následovně:

Tabulka

Nejlepší highlighty za měsíc duben:

Zdroj: hltv.org
Štítky: Astralis