Přejít k hlavnímu obsahu

Dva Čechy čeká premiéra v seriálu F1 Esports!

11. 7. 2018 | 09:58 Všechny hry
Tohle pondělí byl na programu Pro Draft do letošní sezóny F1 Esports Series, kde se zapojují i reálné stáje ze světa formule 1. Mezi čtyřiceti nervózními jezdci z desítek tisíc účastníků kvalifikací po celém světě nechyběly ani české tváře. Štěstí se usmálo pouze na šestnáct vyvolených!
Výchozí obrázek

Tohle pondělí byl na programu Pro Draft do letošní sezóny F1 Esports Series, kde se zapojují i reálné stáje ze světa formule 1. Mezi čtyřiceti nervózními jezdci z desítek tisíc účastníků kvalifikací po celém světě nechyběly ani české tváře. Štěstí se usmálo pouze na šestnáct vyvolených!

Po týdnu příprav na Silverstone se světla reflektorů přesunula do Gfinity Arény, kde celý draft za přítomnosti Maxe Verstappena nebo Pierra Gaslyho proběhl 9. července. V seriálu sice bude chybět loňský šampion Brendon Leigh, ale i tak je kvalita virtuálních závodníků stále vyšší a vyšší. Proto je velkou ctí, že mezi 40 kvalifikovaných závodníků se vešlo i duo šampionů domácí Virtual GP, loňský vítěz Martin Štefanko a dvojnásobný mistr předchozích let, suverén Michal Šmídl.

Z celkových devíti stájí letošního šampionátu Pro Series si některé vybírali sólisty, některé stáje naopak až tři reprezenanty. Jedničkou Williams Esports se stal Tino Naukkarinen, následovaný Fabriziem Donoso Delgadem, který proslul už v loňském roce. Hned jako třetí v pořadí se poté mohl radovat Martin Štefanko, jehož si do svých řad vybral Haas F1 Team. Tato stáj měla ještě jednu volbu, a to jako čtrnáctou. Ke Štefankovi se tak mohl připojit i Michal Šmídl!

První zvolený Čech doslova zářil štěstím: „Musím říct, že cítím obrovskou úlevu, protože ty výzvy mi tady moc nešly, ale hádám, že Haas F1 Team vidí můj potenciál a věří mi, takže jsem opravdu šťastný.“ Následně Martin Štefanko ještě dodal: „Být součástí týmu Formule 1 a reprezentovat jej je pro mě obrovská čest a splněný sen. Věřím, že to bude velký krok kupředu v mojí kariéře i osobním životě. Budu se snažit společně s Michalem dosáhnout co nejlepších výsledků a doufám, že spolupráce s týmem Haas F1 Team bude na vysoké a profesionální úrovni. Chtěl bych samozřejmě poděkovat rodičům, přátelům a všem fanouškům za velkou podporu.“

 

Ačkoliv loňský titul VGP nezískal, Michal Šmídl je dlouhodobě nejúspěšnějším jezdcem domácí seriálu. Samozřejmě ho tak volba mezi světovou špičku a elitní stáje potěšila: „Samozřejmě je skvělé se připojit k reálnému týmu F1. Přesně kvůli tomuhle jsem se 10 let věnoval sim racingu a tvrdě pracoval ve všech směrech. Je to velký krok vpřed pro moji kariéru a velké zadostiučinění pro mé rodiče. Jsem velmi rád, že si mě Haas F1 Team zvolil jako svého hlavního jezdce. Věříme, že s Martinem dokážeme v nadcházející Pro Series velké věci. Chtěl bych poděkovat tátovi, mámě a celé rodině za velkou podporu po celou dobu mého virtuálního závodění. Také svým kamarádům, kolegům z práce a nejbližším lidem v mém okolí.“

Oběma závodníkům přejeme v letošním kolotoči virtuálních formulových závodů hodně štěstí!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.