Přejít k hlavnímu obsahu

Eclot Gaming oficiálně vítají dvě nové posily z eEriness, Mix se vrací zpět na lavičku

8. 7. 2020 | 16:27 Counter-Strike 2
Teprve včera se organizace Eclot Gaming rozloučila s hráčem své CS:GO sekce, který měl podle všech spekulací uvolnit místo posile z týmu eEriness MARVO. Z této adresy ale nakonec přestupují hned dva mladí a nadějní hráči.
ECLOT CS:GO
ECLOT CS:GO

Jako první se po bronzové medaili v 1. Tipsport COOL lize rozloučil s táborem Eclot Gaming Tomáš 'zyored' Cvaniga a včera jej oficiálně následoval Milan 'rko' Kohút, který barvy ECLOT hájil necelý rok a půl a nechyběl ani u loňského tažení vstříc překvapivým stříbrným medailím na MČR 2019 (více o obou odchodech zde).

Žádný rozpad se však nekoná, a tak musí dva odchody následovat dva příchody. Místo zyoreda původně měl zabrat Tomáš 'Mix' Bilík, ten však po přesunu z lavičky do základní sestavy nakonec nepokračuje a spokojí se se svou pozici náhradníka, kterou bude vykonávat také v letní sezóně 1. Tipsport COOL ligy. Posily tak bylo potřeba ulovit rovnou dvě. Zbylá trojice si už koncem června vyhlédla dvě mladé pušky z kádru eEriness MARVO, který zažil úspěšné jaro, zakončené postupem jak do 1. Tipsport COOL ligy, tak do Sazka eLEAGUE. O této zkoušce informovala organizace eEriness již 26. června na svých sociálních sítích, každopádně hráči zde nebyli vázáni žádnou smlouvou a další negativní diskuze, které z možného přestupu vznikly, byly pouhými "vlnami".

Tak či tak, tryout obou potenciál akvizic byl nakonec úspěšný, a dvě nové tváře tak dnes oficiálně rozšiřují CS:GO tým Eclot Gaming. Řeč je Jurijovi 'Fizarezi' Andrijčukovi a Josefu 'MoriiSko' Maurencovi, kteří na scéně prorazili až právě v barvách eEriness MARVO a tento přestup je tedy opět dalším krůčkem kupředu v jejich kariérách. Jak tyto prozatím nepříliš zkušení střelci zapadnou do sestavy ECLOT, to je zatím jen ve hvězdách. Eclot Gaming ale dlouhodobě dokáží hrát vyrovnaně s každým týmem domácí špičky, takže o motivaci budou mít postaráno.

Finální sestava Eclot Gaming pro letní část sezóny:

 Česká republika Filip 'K1-FiDa' Dvořák
 Česká republika Vít 'noobiq' Pohlot
 Slovensko Adam 'ZEDc' Bartko
 Česká republika Jurij 'Fizarezi' Andrijčuk
 Česká republika Josef 'MoriiSko' Maurenc

 Česká republika Tomáš 'Mix' Bilík – náhradník

Po završení jarní Tipsort COOL ligy a soutěže ESEA Advanced přemýšleli hráči o změně, která by je posunula vpřed a období mezi soutěžemi se ukazovalo jako správné pro případné změny. Tým podával dobré výsledky, ale někteří z našich hráčů měli větší a větší pracovní vytížení, což se odráželo nad časem stráveným u tréninku a někdy se mezery z tréninku projevovaly i při samotných soutěžních utkání. Proto se sáhlo po mladých hráčích, kteří mají chuť trénovat a mohou tréninku a přípravě na zápasy obětovat více času. Věříme, že tyhle změny jednu z nejúspěšnějších sestav na scéně posunou vpřed a i v nové akvizice vkládáme velké ambice.

Jaroslav Kubricht – manažer CS:GO sekce

Zdroj: @eclot.eu
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.