Přejít k hlavnímu obsahu

ECLOT o FORTUNA COOL lize: Nejtěžší byly zápasy o postup

14. 3. 2019 | 21:08 Hearthstone
Vítězem druhé kvalifikace do týmové FORTUNA COOL ligy se stali hráči ECLOT Gaming. Co na sebe kompletní sestava prozradila v rozhovoru?
ECLOT
ECLOT

Ahoj, gratuluji k postupu do hlavní části FORTUNA COOL Ligy. Obhájili jste svoje místo z loňského roku, jak se po postupu cítíte?

M1lan: Vzhledem k tomu, že jsme chtěli dokázat, že jsme momentálně jeden z nejlepších týmů u nás, postup z kvalifikace byl prakticky povinností. Bylo pro nás velkým zklamáním, když jsme v první kvalifikaci prohráli hru o postup, ale dali jsme se dohromady, upravili pár balíčků a naštěstí se nám podařilo postoupit hned v další a už se nemusíme dál stresovat.

Matty, ty jsi pilotoval balíky vašeho týmu, některé velice netradiční. Který zápas pro tebe byl nejtěžší a jak jste balíky vybírali?

Matty: Nejtěžší byly asi zápasy o postup, kde se nám dařilo prohrávat i extrémně dobré matchupy. Naštěstí jsme to ale měli dobře napickované, takže jsme i přesto postoupili.Balíky jsme vybírali tak, abychom je měli nahrané a cítili se s nimi komfortně. 

M1lane, plánujete nějak upravit přípravu na hlavní část ligy? Jak máte ve vašem týmu rozděleny role?

M1lan: Role byly rozděleny jednoduše, Pardub nám zpíval, Anet hlídala meteor positioning, Matty to za nás klikal a já hledal Shaman balíky na Twitteru. A teď vážně, žádné velké rozdělení rolí nebylo, balíčky jsme vymýšleli všichni dohromady s tím, že jsme se snažili, aby měl každý z nich aspoň někdo z nás dostatečně nahraný. Navíc jsme vymýšlením strategie vyplnili čas při osmi hodinách, které jsme strávili minulý týden na cestě do Ostravy a zpátky. Při samotných hrách jsme se taky snažili probírat všechna rozhodnutí společně a jsem rád, že jsme se vůbec nehádali, na rozdíl od jiných týmů. Uvidíme, jestli se budeme na hlavní část připravovat stejně, nebo se pokusíme vymyslet hlubší strategii k tomuto nezvyklému formátu, případně jestli si nějak rozdělíme role, či budeme dělat většinu věcí jako v kvalifikaci.

FORTUNA COOL liga

Anet, s kompetitivním hraním jsi začala poměrně nedávno, jak si užíváš spolupráci s týmem a co říkáš na formát ligových zápasů?

Anet: Součástí týmu jsem sice poměrně krátkou dobu, ale vstoupila jsem do týmu úžasných lidí, mezi kterými panuje vždy dobrá nálada. Co se spolupráce týče, tým funguje jak má, což se mohlo projevit i právě na týmové lize. Kdykoliv potřebuje nějaký člen týmu s něčím poradit, ostatní mu ochotně pomohou a společně dojdeme k nejlepšímu výsledku. Formát ve FORTUNA COOL lize byl pro mne novinkou. Přes to, že bylo pickování zprvu trochu nepřehledné a s některými týmy zdlouhavé, se mi nakonec zvolený formát zamlouvá.

Pardube, známe už tři čtvrtiny týmů v lize. Na kterého soupeře se těšíš a koho bys rád (nebo nerad) dostal jako protivníka z poslední kvalifikace?

Pardub: Samozřejmě se těším až pošlu domů svého bývalého kapitána strýce SílU. Jestli si budu moct smotat bonusové palačinky jako Poukrovak nebo Zlatovláska, jen dobře.

Loni tým ECLOT skončil těsně před branami play-off, jaké jsou cíle letošní sestavy?

M1lan: Minulý rok v týmu na ligu nebyl ani jeden z nás a s výjimkou mě tak ani v Eclotu, takže o loňských výsledcích nemá moc smysl se bavit. Letos rozhodně máme ambice celou ligu vyhrát, ale v karetních hrách je třeba si dávat dílčí cíle, a to je teď určitě dostat se na offline finále.

Máte na závěr nějaký vzkaz pro fanoušky?

Fanděte týmu Narcis v poslední kvalifikaci!

Štítky: COOL liga
miluju videohry a hlavně ligu legend