Přejít k hlavnímu obsahu

eEriness mění hráče, FreeZeWithMe se totiž neúspěšně pokusil obejít pravidla a vysluhuje si roční ban

28. 10. 2019 | 23:09 PUBG: Battlegrounds
Už jsme doufali, že v letošní MČR nenastane situace, při které bychom jej museli vytáhnout. Necelé dva týdny před finálovým eventem však nastává situace, kvůli které je potřeba kladivo spravedlnosti opět pro jednou oprášit.
Banhammer
Banhammer

Dva týdny už uplynuly od doby, kdy byly definitivně uzavřeny soupisky pro Vodafone MČR 2019 v PUBG. Ne v každém týmu si ale byli svým finálním složením jisti, což je přesně případ týmu eEriness MARVO. Samotný kapitán FreeZeWithMe nebyl o své účasti přesvědčený natolik, že raději sáhl k nešťastnému kroku. Svému týmu v minulém týdnu nahlásil vážné zranění horní končetiny, kvůli kterému by v Brně nastoupit nemohl. V případě potvrzení takového zranění by se aplikovalo pravidlo, kdy plnohodnotně může naskočit nahlášený náhradník.

Celá situace však tímto uzavřena nebyla, protože se náš admin tým rozhodl podívat podaným důkazům o zranění na zoubek. Při tomto kroku se ve spolupráci s managementem eEriness bohužel prokázalo, že hráč si fotografii zraněného zápěstí stáhl z internetu a podaná lékařská zpráva se navíc týkala operace jiné části těla. Sám nebyl schopen situaci řádně vysvětlit, ani neprojevil další zájem se k ní nějakým způsobem postavit.

V reakci na nepravdivost zranění v pokusu o automatické využití náhradníka tak bylo jasné, že tým bez trestu nevyvázne. Nakonec se však vše vyhodnotilo tak, že eEriness nebudou z MČR vyřazeni, popřípadě donuceni celý turnaj odehrát ve třech hráčích, ale bude se postupovat tak, jako by šlo o skutečné zranění. Kolektivní vina nebude aplikována proto, že zbytek týmu o celém podvodu neměl žádné zdání. Trest si tedy odpyká sám FreeZeWithMe, kterému je s okamžitou platností zakázána veškerá aktivní činnost pro následující rok.

Hráč byl okamžitě z organizace eEriness vyhozen a vedení se oficiální cestou vyjádřilo následovně:

V rámci našeho členství v Asociaci gamingových klubů bude o hráči podána informace všem jejím členům s doporučením, aby si na tohoto hráče dávali obzvláště pozor, a pokud možno jej v budoucnu nepřijímali do svých řad v jakékoliv hře. Případné potrestání ze strany PLAYzone necháváme v plné kompetenci orgánů PLAYzone a budeme jej plně respektovat. O celé situaci bude z naší strany podáno veřejné prohlášení s omluvou PLAYzone.

Čtvrtým hráčem PUBG týmu eEriness MARVO se tedy s okamžitou platností stává Madis. Ten je jediným obhájcem titulu, který se nevrátil do Gunrunners a nečekaná účast na MČR pro něj bude pikantní záležitostí.

Štítky: Banhammer, eEriness, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.