Přejít k hlavnímu obsahu

Elitní slovenské trio se utká na únorové ICE Challenge

4. 1. 2020 | 14:48 Counter-Strike 2
První týden v únoru nabídne turnaj GG.BET ICE Challenge, který díky mohutně navýšenému prize poolu přiláká i týmy z nejlepší světové desítky. Od chvíle, co Frozen zamířil do zahraničí, se navíc poprvé utká na jednom offline klání kompletní slovenské trio GuardiaN, frozen, STYKO.
ICE Challenge
ICE Challenge

Další ročník ICE Challenge se uskuteční v rámci londýnské akce ICE London, z esportového programu bude CS:GO turnaj o 250 tisíc dolarů suverénně největším lákadlem. A to nejen pro diváky, ale také pro hráče. Jednoznačným headlinerem osmičlenného seznamu účastníků jsou mousesports, kteří závěr sezóny zakončili v parádní formě a po výhrách několika turnajů se vyšvihli dokonce na 2. místo světového žebříčku.

David 'frozen' Čerňanský tak bude usilovat o svůj další titul, v cestě mu ale bude stát jak Ladislav 'GuardiaN' Kovács s Natus Vincere, tak i Martin 'STYKO' Styk s Godsent. Pokud nebudeme počítat V4 Future Sports Festival, kdy ještě frozen střílel za eXtatus, tak to je vůbec poprvé, co se tohle trio utká v tváří v tvář na offline turnaji. Počítat se ale musí i se všemi ostatními týmy – jména jako ENCE, Virtus.pro, OG, Heroic a MAD Lions nedají své konkurenci nic zadarmo a troufneme si říci, že ryzího outsidera ICE Challenge nemá žádného.

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 125 000 $
  • 2. místo: 50 000 $
  • 3.-4. místo: 25 000 $
  • 5.-6. místo: 10 000 $
  • 7.-8. místo: 2 500 $

První dva dny turnaje nabídnou skupinovou fázi ve formátu BO3 GSL, od 4. února čekají nejlepší čtveřici boje před živým publikem v prostorách ExCeL London. Celé klání bude vysíláno na Twitch kanále Maincast.

ICE Challenge
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.