Přejít k hlavnímu obsahu

Endpoint ohlašují hned druhou posilu za tento týden. Jsme svědky prvního britského supertýmu?

23. 4. 2021 | 09:58 Counter-Strike 2
Po rozpadu CS:GO sekcí Cloud9 a Envy se nadějní Britové Thomas a mezii ocitli bez angažmá. Netrvalo dlouho a oba se přidali do zajetého vlaku jménem Endpoint, kde na ně čekali další dva krajani a Nizozemec CRUC1AL. Dá se hovořit o tom, že jsme svědky prvního elitního týmu z Velké Británie?
mezii
mezii
Zdroj: Endpoint.gg

Začátkem roku se organizace Envy rozhodla ukončit spolupráci s CS:GO divizí, a tak se celá základní pětice hráčů včetně Thomase "Thomas" Uttinga ocitla na vedlejší koleji. Nedá se říct, že by se Thomasovi za severoamerickou organizaci příliš dařilo, jelikož jeho výkony byly často podprůměrné, avšak své jméno si vybudoval hlavně dříve v celku NoChance, kde střílel dohromady s Martinem "STYKO" Stykem. Nicméně i přesto se Endpoint rozhodli situace využít a nadějného Brita přivítal po více než půl roce zpátky ve svých řadách. Ten vyplnil místo, které bylo prázdné po odchodu talentovaného Shahara "flameZ" Shushana do týmu OG. Akvizice nebyla nikterak překvapivá, jelikož jméno Thomas jsme mohli sem tam vídat na soupisce Endpointu již zhruba tři měsíce, když nejčastěji zaskakoval za Maxe "⁠MiGHTYMAX⁠" Heatha či již zmiňovaného flameZe.

Podobně jako Envy, podporu své CS:GO divize ukončili i Cloud9, avšak až o dva měsíce později po řadě neuspokojivých výsledků. K mání tak byl William "mezii" Merriman, který byl pro spoustu fanoušků asi největší překvapení celého projektu. Jestli je vám jeho jméno povědomé je to nejspíše tím, že si na chvíli zahrál po boku Patrika "Zero" Žůdela v GamerLegion. Zpátky ale k jeho působení v americké organizaci. Mezii byl schopen podávat konzistentní výkony, což se o většině jeho kolegů říci nedalo, a tak není pochyb o tom, že si Endpoint vybrali správně. „Jsem velmi rád, že se mohu přidat k Endpoint. Myslím si, že po nějakou dobu ukazují nesmírný potenciál proti nejlepším týmům světa, hlavně v poslední sezóně ESL Pro League.“ řekl mezii po svém příchodu. „Měl jsem pár dalších nabídek, ale bylo to pro mne jednoduché rozhodnutí se přidat k Endpoint, protože vím, že tohle je to perfektní místo pro můj rozvoj, ale také pro dosáhnutí určitých milníků s tímto týmem, který má již vybudované základy.“

Bohužel někdo musel z kola ven, a tentokrát se jednalo o Robina "robiin" Sjögrena. Ten s dvojicí Joey "⁠CRUC1AL⁠" Steusel a Kia "⁠Surreal⁠" Man vydržel více než neuvěřitelné tři roky a bude určitě zajímavé sledovat, kam jeho kroky povedou nyní. Nový Endpoint můžeme vidět v akci například v turnaji REPUBLEAGUE TIPOS.

Aktuální sestava Endpoint je následovná:

 Velká Británie Max "⁠MiGHTYMAX⁠⁠" Heath
 Nizozemsko Joey "⁠CRUC1AL⁠" Steusel
 Velká Británie Kia "⁠Surreal⁠" Man
 Velká Británie Thomas "Thomas" Utting
 Velká Británie William "mezii" Merriman

 Irsko Ross "⁠RossR⁠" Rooney (trenér)

Štítky: Endpoint, Thomas, mezii
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.