Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq si podmanili Polish Esport Cup a odnášejí si v přepočtu 60 tisíc korun

8. 11. 2020 | 22:39 Counter-Strike 2
Podzimní turnaj Polish Esport Cup má tři vydání, a to druhé se odehrává právě o tomto víkendu. Vedle polských týmů najdeme mezi osmi účastníky i dva zahraniční týmy, z nichž jeden je náš český zástupce – tým Entropiq.
Entropiq CS:GO
Entropiq CS:GO

Druhý Polish Esport Cup Fall nabízí prize pool 12 tisíc zlotých, což je v přepočtu asi 70 tisíc korun. Vítěz si odnese naprostou většinou, takže pro týmy z nižších sfér evropské scény jde o zajímavou příležitost. Nejznámějším účastníkem je polská smečka HONORIS, v jejímž čele se nachází polské legendy NEO a TaZ. Kromě nich však v turnaji nenajdeme takřka žádného známého hráče, což dává parádní šanci českému celku v turnaji.

Entropiq do pavouka vstoupili v sobotu, kdy vyzvali jediný nepolský celek GROND. Ten postoupil skrze uzavřenou kvalifikaci, i přesto však dokázal zatopit pod kotlem. Entropiq na úvod série zvládli vyrovnaný Nuke poměrem 16:14, soupeř ale srovnal na Overpassu výhrou 16:11. Dust 2 ale znovu patřil jedinému českému zástupci v turnaji, a po výhře 16:8 jsou tak Entropiq už v semifinále. Tam na ně v neděli od 12 hodin bude čekat tým Gaminate.

UPDATE: Semifinále odstartovalo stejným výsledkem, jako skončilo čtvrtfinále. 16:8 na mapě Inferno posunulo Entropiq do vedení, ale soupeř srovnal výhrou 16:9. Rozhodující mapou byl Overpass, který v sobotu Entropiq nezvládli, ale tentokrát se pochlapili a poměrem 16:9, 2:1 celkově, postoupili do finále. Tam se potkali s Pompa Teamem, který vyřadil HONORIS s polskými legendami, a ani tady se bitva nevyhnula třem mapám. Podstatně vyrovnanější průběh znamenal výhru mapy na každé straně až v několikátém prodloužení, když Pompa Team zvládl Nuke 22:19 a Entropiq srovnali na Mirage výhrou 25:21. Tohle zřejmě polského soupeře zlomilo a Mirage byla ve znamení demolice v poměru 16:3. Entropiq si tak odnášejí v přepočtu necelých 60 tisíc korun za celkové prvenství.

Polish Esport Cup Fall #2
  Polsko Cyberwolves0         
 Sobota 10:00   Polsko Gaminate1      
  Polsko Gaminate2         
    Neděle 12:00   Česká republika Entropiq2   
  Rusko GROND1         
 Sobota 12:15   Česká republika Entropiq2      
  Česká republika Entropiq2         
       Neděle 18:00   Polsko Šampion 
  Polsko CLEANTmix1         
 Sobota 15:45   Polsko AntyDPM-      
  Polsko AntyDPM2         
    Neděle 15:00   Polsko Pompa Team-   
  Polsko Pompa Team2         
 Sobota 19:00   Polsko Pompa Team-      
  Polsko HONORIS1         
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.