Přejít k hlavnímu obsahu

EPICENTER: eSuba nestačila v semifinále EU Open kvalifikace na GamerLegion poměrem 1:2

29. 10. 2019 | 18:54 Counter-Strike 2
Zatímco svou přímou pozvánku obdrželi Fnatic, tak do bitvy o 500 tisíc dolarů se rozhodli zapojit i CZ/SK týmy. Od pondělí je totiž na programu evropská kvalifikace, kde v pokročilé fázi bojuje i eSuba. Uznejte sami, nebylo by krásné mít na turnaji s takovým prize poolem svého zástupce? Nemluvíme teď o jménech jako GuardiaN nebo frozen, popřípadě STYKO. Ale co právě taková eSuba?
Výchozí obrázek
EPICENTER

UPDATE: eSuba sice v semifinále dokázala GamerLegion sebrat soupeřovu mapu, na výhru to ale v celé BO3 sérii nestačilo. Český zástupce se ale za celkový výkon v kvalifikaci nemá za co stydět. Reprezentace nyní bude čistě na STYKOvi, který se SMASH Esports své semifinále zvládl a představí se v uzavřené kvalifikaci.


O krůček blíže splnění snu se přední domácí tým a nasazená jednička nadcházejícího MČR přiblížil v evropském kvalifikačním cyklu na prosincový EPICENTER. Do jediné otevřené kvalifikace se přihlásil velký počet týmů a například Moops postoupili mezi nejlepších 32. eSuba to však posunula ještě dál a po osmifinálové výhře nad Warthox Esport se postavil v posledním zápase prvního dne Windigo Gaming, aktuální světové #40.

Windigo má sice krátce po změně sestavy, kdy přišel mirbit, ale i tak šlo o jasného favorita. eSuba se však věhlasnějšího jména vůbec nezalekla a převážně bulharský tým skolila na Mirage poměrem 16:12. Tím už je česko-slovenský zástupce v semifinále, kde v závěrečné BO3 sérii o postup do uzavřené části kvalifikace vyzve v úterý od 16:30 švédský celek GamerLegion, v jehož čele se nenachází nikdo jiný než zkušený dennis.

V horní polovině pavouka se do semifinále dostal i výše zmíněný STYKO, jehož tým SMASH Esports vyzve výběr internazionale s hráči jako HS nebo byali. Pokud SMASH nebo eSuba svůj zápas zvládnou, tak na ně bude čekat Closed Qualifier, odkud na EPICENTER do Moskvy postoupí z osmi týmů pouze ten nejlepší.

Windigo vs. eSuba
MČR 2019
Štítky: eSuba, Epicenter
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.