Přejít k hlavnímu obsahu

Eratrion po postupu na Czech HS Masters: Jsem spíš už na pozadí scény, což mi perfektně vyhovuje

19. 7. 2020 | 20:14 Hearthstone
Jako poslední přišla řada na reprezentanta nEophyte Jakuba "Eratrion" Jandíka. Jak se po postupu na Czech HS Masters cítil on?
Eratrion
Eratrion

Ahoj, jako všech ostatních se i tebe musíme zeptat, jak se ti líbí celý koncept Czech Hearthstone Masters?

Ahoj, klobouk dolů před organizátory i komentátory. Na tuzemské poměry opravdu velmi slušný turnaj.
Samozřejmě doufám v pořádnou sledovanost v poslední kvalifikaci a hlavně na celém finále.

S jakými decky jsi do kvalifikace nastoupil? Měnil jsi je, nebo jsi zůstal věrný původně zvolené kombinaci?

V první kvalifikaci byl můj lineup úplně odlišný a taky jsem se po čtvrtém kole pakoval z turnaje. Ve třetí kvalifikaci jsem po ránu rozlepil oči, rychle dal dohromady něco, co by mohlo fungovat, a postupem času zjišťuji, že čím méně času tomu obětuji, tím lepší jsou pak výsledky. 

Koho bys zatím podle 12 postupujících tipoval, že by mohl být v TOP3 na finálovém turnaji?

Nad tím si ani netroufám přemýšlet. Zatím mě spíš extrémně překvapuje, že domácím stálicím postup
opakovaně nevychází.

Tebe budou znát spíše fanoušci a hráči, kteří sledovali českou Hearthstone scénu pár let zpět, dovedl tě tento turnaj zpět k častějšímu hraní? Nebo jen nebylo dostatek příležitostí, kde se ukázat?


Já jsem spíš už jen rekreační hráč. Tu a tam se někde výsledkově ukážu, ale že bych musel hrát 1000 her za
měsíc na ladderu, nebo o MČR, to už nechám mladším borcům. S kluky z nEophyte si rád zahraju COOL ligu, kde máme téměř každoročně dobré výsledky, jinak jsem spíš už na pozadí scény, což mi perfektně vyhovuje. 

V neděli sis musel poradit s Norwisem, kterému postup zatím smutně utíká, a o postup sis zahrál s Nlkyrxem, jak ty série s odstupem času vidíš, věřil sis, že si favorit?

Jakožto bývalého spoluhráče z nEophyte je mi Norwise líto. Ale porážku z posledního kola swissu jsem mu zkrátka musel oplatit. První hru rozhodl 8/15 Sehtekk v pátém kole. Ve druhé jsem měl hru relativně pod kontrolou, ale dostal jsem OTK z ruky. Třetí hra byla trochu smolná pro nás oba, ale o něco méně pro mne. Co se Nlkyho týče, už jsem ho na domácí scéně párkrát registroval, takže o jeho kvalitách vím, ale co se lineupu týče, tam jsem si věřil a evidentně se to i potvrdilo. 

miluju videohry a hlavně ligu legend