Přejít k hlavnímu obsahu

Erin Ball využila svého handicapu ke cosplayi Octane, se kterým navštívila i EA Play v Kalifornii

20. 6. 2019 | 11:32 Apex Legends
Cosplayeři se snaží, aby jejich kostýmy byly dokonalé, využívají k tomu paruky, kontaktní čočky, hrají si se světly a tak podobně. Artistka Erin Ball, které chybí obě nohy a musí nosit protézy, pozvedla laťku na další úroveň.
Octane
Octane

 

Erin Ball, artistka v cirkuse, využila totiž ke cosplayi své protézy. Cosplay předvedla během herní akce EA Play 2019. Pro upřesnění pro ty, kteří nehráli Apex Legends, Octane je jeden z posledních přírůstků ve hře. Po nehodě s granátem přišel o nohy.   

Pro server Eurogamer Erin promluvila o tom, jak je ve videoherním průmyslu důležitá reprezentace. „Myslím, že je neuvěřitelné, že zahrnuli někoho po amputaci a že taková reprezentace je velmi důležitá,“ řekla. 

Octane

„Často například vídám ve filmech, že člověka po amputaci hraje někdo, kdo jím ve skutečnosti není. A pak tu jsou lidé po amputaci, kteří hledají práci, jsou talentovaní, a proto to považuji za důležité. Děti by měly vidět všechny ty různé možnosti,“ dodala. 

Její působivý cosplay vytvořil s láskou a péčí výrobce rekvizit, Aaron Vindua. Vindua pro Eurogamer objasnil, že protézy byly vyrobené měřením obvodu jamek a vytvořením 3D modelu, který byl posléze upraven, aby podoba postavy ve hře protéze seděla.     

Podle tohoto výrobce rekvizit se Erin za její cosplay dostalo během EA Play mnoho podpory, kdy lidé chválili ji i EA za „normalizaci“ postižení.    

Jen tak dál!  

Octane

Článek vznikl ve spolupráci s esogames.cz.

NVIDIA