Přejít k hlavnímu obsahu

ESL Mistrovství ČR a SR má za sebou čtvrtfinále

8. 12. 2018 | 17:27 Counter-Strike 2 League of Legends
Po základních částech soutěže zvané ESL Mistrovství České republiky a Slovenska v CS:GO a League of Legends tu máme vyřazovací část, která se odehraje o dvou z posledních tří předvánočních víkendů – již 8. a 9. prosince se tedy můžeme těšit na dva čtvrtfinálové zápasy v obou hrách.
ESL Mistrovství ČR a SR
ESL Mistrovství ČR a SR

Základní část v Counter-Strike: Global Offensive se ztrátou jediné mapy zvládl úřadující mistr ČR, Gunrunners.AOC, druhou semifinálovou místenku si pak vystříleli Dark Tigers, lačnící po úspěchu. Další týmy musely rozsoudit až závěrečné hrací dny či tiebreakery, naopak třeba VENI VIDI VICI mezi šestici účastníků play-off vůbec nenakoukli. A co více, během ligy se tato sestava do posledního hráče rozpadla.

Podobně vyrovnaná až překvapivě byla i úvodní fáze League of Legends soutěže. Favorizovaná eSuba ztratila po mapě s Cyber Gaming a Inside Games, proti MSI.LanCraftu dokonce obě. Ve výsledku se na prvním místě objevily tři týmy, z nichž nejlepší vzájemné zápasy měli hráči LanCraftu, jako druhá do semifinále po úspěšném tiebreakeru míří eSuba. Pokud však IG zvládnou svůj čtvrtfinálový duel, proti eSubě se postaví znovu.

Bez správně propsaných tiebreakerů vypadají finální tabulky základních částí následovně:

ESL Mistrovství ČR a SR

Vzhledem k vyrovnanosti úvodní fáze na nás čeká opravdu zajímavé play-off. V CS:GO je sice stále největší favorit jasný, ale již čtvrtfinálové boje proti sobě svedou dvojice týmů, které spolu při předchozím měření sil remizovali. Skutečného outsidera je hledat nemožné, o čemž se můžete sami přesvědčit v neděli 9. září, kdy na streamu ESL_CZSK obě čtvrtfinále proběhnou. Ještě o den dříve, v sobotu, je však na programu League of Legends, kde velkou bitvu slibuje zejména hned úvodní duel. Obě soutěže pak vyvrcholí bitvami o medaile o týden později.

Program vyřazovací části ESL Mistrovství ČR a SR:

  • Sobota 8. prosince: LoL čtvrtfinále
    17:00 – Cyber Gaming vs. Inaequalis – 2:0
    ~19:00 – Inside Games MSI vs. NecroRaisers – 2:0
     
  • Neděle 9. prosince: CS:GO čtvrtfinále
    17:00 – Team Brute XPG vs. Trust.Universe – 2:0
    ~19:00 – eSuba vs. Kluci z Evropy – 2:1
     
  • Sobota 15. prosince: CS:GO semifinále a finále
  • Neděle 16. prosince: LoL semifinále a finále
Štítky: ESL
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.