Přejít k hlavnímu obsahu

ESL Nationals: Universe otáčejí finále proti Brute a obhajují titul, třetí místo získává tým ECLOT

15. 12. 2019 | 22:04 Counter-Strike 2
Další pokračování ESL Nationals má za sebou po celé online části i vyvrcholení se dvěma nejlepšími týmy. V polských Katovicích se hrálo o 70 000 Kč, dalších 30 tisíc si rozdělily týmy doma bojující o třetí místo.
ESL Nationals
ESL Nationals

UPDATE #3: Den po vyvrcholení soutěže proběhl v pohodlí domova i zápas o třetí místo, kde si ECLOT na dvou těsných mapách dokázali poradit s EXORS a alespoň lehce zalepili zklamání z neúčasti ve finále.

UPDATE #2: Brute sice ve druhém prodloužení urvali svůj pick Nuke, Universe se však nedali a dokázali sérii na Mirage a Infernu otočit. Stávají se tak obhájci, čímž se rozloučí se svým společným působením.

UPDATE #1: Vyvrcholení se blíží, bohužel obhájci z Universe dnes vydali zprávu, že jejich hráč lucasp bude nahrazen uZmanem. Ani Brute se ale změna nevyhnula, na finále nastoupí daxen místo fazena.

ESL Nationals CZ/SK: závěrečný pavouk
  Česká republika Trust.Universe2      
 čas   Česká republika Trust.Universe2   
  Česká republika EXORS Gaming0      
    čas   Česká republika Trust.Universe 
  Česká republika ECLOT.LYNX1    Vítěz 
 čas   Česká republika Brute.GG1   
  Česká republika Brute.GG2      
     Česká republika EXORS Gaming0   
    čas   Česká republika ECLOT.LYNX 
     Česká republika ECLOT.LYNX2 3. místo 

Prestižní domácí liga od ESL i tentokrát vyvrcholí v polských Katovicích, v proslulém studiu mezinárodního pořadatele turnajů. Prožitek profesionálních prostorů si ale vyzkouší jen dva nejlepší, kteří zvládli online část celé ligy. V základní části se týmy utkaly klasicky každý s každým na dvou mapách. Průběh ve velké míře narušil shuffle sestav po MČR, kdy rozpad oznámilo hned několik týmů.

Universe ani to ale nezabránilo se v roli obhájců titulů rozloučit v plné parádě a spolu s ECLOT postoupili přímo do semifinále. Highlightem čtvrtfinále bylo nedostavení se Inside Games k zápasu proti EXORS, v druhé sérii uspěli Brute proti Dark Tigers. Jízdu Brute nezastavili v semifinále ani ECLOT, v Polsku je pak doplní Universe, kteří si po výhře nad EXORS na dvou mapách jdou pro obhajobu.

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 40 000 Kč
  • 2. místo: 30 000 Kč
  • 3. místo: 18 000 Kč
  • 4. místo: 12 000 Kč
Štítky: ESL Nationals
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.