Přejít k hlavnímu obsahu

ESL One Cologne nabírá rozměry a oznamuje první účastníky, nebudou chybět Mouz, Astralis nebo NAVI

1. 7. 2020 | 13:06 Counter-Strike 2
Už na konci srpna chystá ESL velký návrat LAN turnajů, bohužel však bez diváků. I přes to, že nad pořádáním turnaje stále visí otazník, se ESL rozhodlo oznámit prvních 18 účastníků turnaje, kde ze světové špičky nechybí vůbec nikdo.
ESL One Cologne
ESL One Cologne

Kvůli pandemii koronaviru se dění v esport světě muselo přesunout do online prostředí. Jako první zasáhly omezení už únorový turnaj IEM Katowice, kde byl na poslední chvíli polskou vládou vyhlášen zákaz diváků. Po půl roce se však dost možná turnaje v LAN prostředí vrátí a to rovnou na jednom z nejdůležitějších turnajů roku, ESL One Cologne.

Frozen

Turnaj se svým formátem inspiroval CS:GO Majory, uvidíme v akci totiž rovnou 24 týmů! Osm týmů dostane pozvánku rovnou do hlavní fáze, o zbylá místa v hlavním turnaji se utká šestnáct týmů v takzvané play-in fázi.

ESL už rovnou potvrdilo 18 týmů, které se v turnaji představí. Dalších šest týmů dostane pozvánku na základě světového žebříčku ESL. Nebudou chybět například vítězové IEM Katowice z Natus Vincere, mousesports se slovenskou hvězdou frozenem nebo dánští Astralis, pro které by to mohl být návrat do plné sestavy. V turnaji se tak představí tyto týmy:

Týmy pozvané do hlavního turnaje
 Dánsko Astralis Rusko Natus Vincere Švédsko fnatic Francie G2
 Spojené státy americké Liquid Austrálie 100 Thieves Evropa mousesports Evropa FaZe
Týmy pozvané do play-in fáze
 Francie Vitality Spojené státy americké Evil Geniuses Brazílie FURIA Švédsko NiP
 Austrálie Renegades Spojené státy americké Cloud9 Německo BIG Čína TYLOO
 Francie Heretics Německo Sprout USA + Kanada NA #1 USA + Kanada NA #2
 Evropa EU #1 Evropa EU #2 Evropa EU #3 Evropa EU #4

Zda se však ESL One Cologne opravdu uskuteční je stále otázkou. Záleží na vývoji epidemiologické situace ve světě a na povolení německých úřadů. Otazník také visí nad účastí severoamerických týmů, podle spekulací totiž hrozí, že kvůli stále zhoršující se situaci v USA bude právě z této země zákaz cestování do Evropy.

Štítky: ESL One Cologne
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.