Přejít k hlavnímu obsahu

Plopski exkluzivně: Pro GeT_RiGhTa je CS:GO vášní a dělá mi radost si s ním zahrát v týmu

14. 7. 2019 | 12:17 Counter-Strike 2
Hostem našeho závěrečného rozhovoru z Lanxess arény, kde se minulý týden odehrával turnaj ESL One Cologne, je nejnovější akvizice týmu Ninjas in Pyjamas.
NiP Plopski
NiP Plopski

Jak vypadala vaše příprava na ESL One Cologne, vzhledem k přibrání nového hráče – tebe?

Příprava? Bylo to fajn, měli jsme jen dva týdny příprav, protože jsem do týmu přišel zhruba dva týdny před turnajem. Hráli jsme každý den, procházeli jsme si různé taktiky, seznamovali se a sžívali se s našimi novými pozicemi. To je vše, co jsme dělali.

Jak se cítíš jako nová součást týmu, jaká je od tvého příchodu atmosféra?

Cítím se úžasně. Každý je neuvěřitelný příjemný, celý tým, management. Je to prostě super tady být.

Ve skupinách se vám opravdu dařilo. Překvapila vás výhra nad Vitality? Jak spokojení jste šli do play-off?

Jsem velmi spokojen, že jsme postoupili do play-off. Měli jsme na přípravu jen dva týdny a dokázali jsme dojít do čtvrtfinále, to je podle mě dobrý výsledek. Po výhře nad Vitality jsme se cítili dobře, protože jsou opravdu kvalitním týmem, řekl bych TOP3 na celém světě. Po této výhře jsme se cítili úžasně, protože jsme věděli, že dokážeme porážet top týmy.
 
Podařilo se ti ze sebe setřást veškerý stres poté, co jste se dokázali kvalifikovat do vyprodané Lanxess arény?

Už první hru proti Vitality jsem byl nervózní, protože jde o můj první velký turnaj s tímto týmem. Po kvalifikování se do play-off jsem necítil žádný stres, ale když jsme začali hrát proti největšímu publiku, co jsem kdy viděl, tak to na mě začalo doléhat. Bylo tam strašně moc lidí a pro mě to byla premiéra, takže přiznávám, že menší nervy tam určitě byly.

Ninjas in Pyjamas

Jaký byl největší rozdíl mezi vašim a playstylem Na`Vi? Co se z tvého pohledu tolik nedařilo?

Bohužel jsme dělali hodně menších chyb. Pokud se zpětně podíváte na Inferno, prohráli jsme asi třikrát proti eku a pistolkám. Celkově hráli lépe než my, ale myslím si, že pokud bychom zvládli ta kola proti pistolkám, minimálně Inferno by bylo naše. Mirage probíhala, jak probíhala, ale na třetí mapě bychom měli taky určitě šanci na úspěch.
 
Tvůj nynější tým nedokázal letos ještě ani jednou postoupit do grandfinále. Je současná scéna opravdu tak našlapaná?

Přesně tak. Současná situace na scéně je taková, že se každý dokáže dostat do play-off či grandfinále. Každý ze světové TOP20 je opravdu na dobré úrovni a může se na daném turnaji probojovat klidně do grandfinále. Všichni jsou v dnešní době opravdu dobří po individuální stránce, takže hrát proti některý týmům je opravdu složité. Scéna je určitě nejnašlapanější, jaká kdy byla.

Jaké jsou týmové plány před Majorem, kde tě nahradí Golden jako stand-in? Bude se tým naplno připravovat s ním nebo jaké budou priority?

Bohužel s týmem já hrát opravdu nemůžu, takže namísto mě využijí Goldena. Budou s nim určitě trénovat a já budu v pozadí poslouchat jejich komunikaci a sledovat jejich hru. Na Major s týmem i poletím, ale hrát nebudu a budu jen jeho počínání sledovat. Přesně tak ani nevím, jak se chystají připravovat, ale dá se očekávat, že půjde o klasické tréninky a procházení veškerých věcí.
 
Poslední otázka se týká GeT_RiGhTa. Co on pro tebe osobně znamená? Jak moc jej obdivuješ?

Obdivuji jej opravdu hodně. Je úžasným člověkem, legendou naší hry a samozřejmě si užívám každé sledování jeho hry. CS:GO je jeho vášní, miluje tuhle hru a je to na něm jasně vidět. Dělá mi opravdu velkou radost mít tu šanci si s ním zahrát v jednom týmu. Není to však jen o tom, že je úžasným člověkem, ale stále je i úžasným hráčem.

Chtěl bys něco na závěr vzkázat vašim českým fanouškům?

Určitě chci poděkovat za veškerou vaši podporu a sledování našich her. Znamená to pro nás hodně.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.