Přejít k hlavnímu obsahu

ESL One Hamburg: Skiter se rozloučil v prvním kole play-off, SabeRLighT bohužel již ve skupinách

25. 10. 2019 | 13:25 Dota 2
Další pokračování ESL One Hamburg sice opět není součástí Dota Pro Circuit, i tak ale tento turnaj díky prize poolu 300 tisíc dolarů přilákal zajímavá jména. Mezi nimi nechybí ani dva lokální zástupci, jeden Čech a jeden Slovák. S týmem Ninjas in Pyjamas byl do Hamburku pozván Skiter, za Quincy Crew se na hostování představil SabeRLighT.
ESL One Hamburg
ESL One Hamburg

ESL One Hamburg 2019 odstartoval skupinovou fází, kde bylo dvanáct účastníků rozděleno po šesti a bojovalo se každý s každým na dvě mapy. Z obou skupin pak dva nejlepší postoupili do horního pavouka play-off, na další dva čekal ve vyřazovací části rovnou Lower Bracket. Tam se dokázal probojovat právě i Skiter.

Svou offline premiéru zažila nová sestava Ninjas in Pyjamas před týdnem na DreamLeague Season 12, kde z toho bylo hezké 3. místo a 40 tisíc dolarů k tomu. V Hamburku se však ukázala nabitější konkurence, kde to těsně NiP z těžké skupiny B nakonec do UB play-off dotáhli. Podobné štěstí neměl SabeRLighT se svou Quincy Crew, která kvůli zdravotním důvodům na poslední chvíli přišla o CCnC, kvůli čemuž tento tým musel svůj první zápas vzdát. Další výsledky se SuimaLem, který dorazil vypomoct, špatné nebyly, ale český hráč se nakonec těsně do vyřazovací části nepodívá, stejně jako Team Liquid, který skončil na chvostu.

Skupina A Skupina B
1. Čína Vici Gaming410 1. Filipíny TNC Predator410
2. Evropa Alliance230 2. CIS Gambit Esports221
3. Peru beastcoast302 3. Spojené státy americké Ninjas in Pyjamas203
4. CIS Virtus.pro122 4. CIS Wind and Rain041
5. Kanada Fighting PandaS104 5. World Quincy Crew122
6. Evropa Vikin.gg023 6. Švédsko Team Liquid113

Před play-off dorazila na sever Německa i naše výprava, takže se pro vás pokusíme získat exkluzivní materiály pro obsah na webu, sociálních sítích a také v pořadu COOL Esport. Na fanoušky Doty 2 čekají tři dny plné zajímavých zápasů, z nichž ten závěrečný v jedinečném formátu BO5 vypukne v neděli od 17:00. Skiter s týmem Ninjas in Pyjamas vstoupí do vyřazovací části v pátek od 17:20, kdy se postaví proti Virtus.Pro.

MČR 2019
Štítky: ESL One Hamburg
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.