Přejít k hlavnímu obsahu

ESL vstupuje do boje se sebevraždami, ty jsou nově v CS:GO zakázané

4. 11. 2019 | 18:18 Counter-Strike 2
ESL aktualizovala pravidla Intel Extreme Masters pro rok 2020. Asi největší zajímavostí je pravidlo, které hráčům CS:GO zakazuje sebevraždy.
Výchozí obrázek

S blížícími IEM Katowice 2020 vynesla ESL na světlo světa aktualizovaná pravidla pro novou sezónu. Ačkoliv v nich nenajdeme příliš změn, přesto se našel prostor na několik zajímavostí. Asi tou nejbizarnější změnou je zákaz sebevražd, alespoň těch virtuálních. V CS:GO zápasech IEM nesmí hráči využívat mechaniky hry k tomu, aby spáchali sebevraždu a vyhnuli se tak zabití od protihráče. Jako příklad ESL uvedlo příkaz /kill nebo skok přes okraj na Vertigu.

 

 

Není zatím jasné, jestli se toto pravidlo týká také případů, kdy hráči naskáčou do molotovu, aby zredukovali zisk nepřítele. Zatím to však vypadá, že pokud neskočí pod vlastní molotov, pravidla by neměl porušit. Neví se ani to, jak ESL plánuje porušení pravidel trestat, nebo jak hodlá posuzovat rozdíl mezi úmyslným nebo neúmyslným skokem.

MČR banner

V pravidlech najdeme i další změny. Veto pro další zápas by mělo být hotovo ještě před koncem 3. mapy uplynulého zápasu, nově také nesmí být zveřejněno dříve, než ho zveřejní samotné ESL. Zpřísnily se také pravidla interakce mezi coachi a hráči, nově bude napomenutí platit na celý turnaj, namísto pouhého zápasu, a bude tak snadnější o coache přijít.

Zdroj: ESL
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.