Přejít k hlavnímu obsahu

Esport jako nová příležitost i investice

26. 5. 2020 | 17:17 Všechny hry
V esportu už dávno nejde jen o drobné. Odhaduje se, že jen u nás se velikost trhu pohybuje kolem 50 milionů korun, celosvětově je to pak přes 1,3 miliardy dolarů. Nadnárodní firma Deloitte, která se zabývá finančním poradenstvím, vidí v elektronickém sportu vhodnou příležitost investovat a na 27. května chystá livestream, kde se bude touto možností zabývat.
Delloite
Delloite

Není překvapivé, že se se stovkami milionů dolarů v oběhu a více než půl miliardou fanoušků esport začíná dostávat do oblasti zájmů obrovských firem. Americký gigant Deloitte, zaměřující se na audit, finanční poradenství a daně, má jasno v tom, že čísla v esportu raketově rostou a že investicí do něj může vydělat i obyčejný smrtelník.

Na livestream, zabývající se tímto tématem, se můžeme podívat 27. 5. 2020 na platformě Youtube. Bude v češtině a zástupce Deloitte zde bude spolu s hosty diskutovat o otázkách jako "Jaké množství peněz se v esportu točí" a "Vyplatí se do něj investovat?"

Jako hosté se představí zástupci společností, které nějakým způsobem výrazně ovlivnily odvětví elektronického sportu u nás. Jedná se o sázkovou kancelář Fortuna, marketingovou agenturu Socialsharks, herní portál Grunex a nesmí chybět ani předseda České asociace esportu.