Přejít k hlavnímu obsahu

Esportoví hráči SK Slavie Praha porazili ve vyrovnaném utkání zástupce SK Sigmy Olomouc

20. 10. 2020 | 08:00 EA SPORTS FC 24
SK Sigma Olomouc teprve začátkem října představila svoji esportovou divizi, SK Slavia Praha oproti tomu před několika týdny přivedla druhého hráče své FIFA sekce. Sigma při své premiéře na Mistrovství Slovenska neuspěla, ale hlad po úspěchu stále má. Za pražskou Slavii naopak hovoří papírově větší kvalita, proto mělo jejich vzájemné pondělní přátelské utkání zajímavý náboj.
Slavia vs. Sigma
Slavia vs. Sigma

Slávistická esportová divize, na které spolupracují s BRUTE, je od konce srpna dvoučlenná. Prvního slávistu Martina 'Kobby' Strnada doplnil mladičký Jakub 'CptKubajz' Pudil, jehož nejprve BRUTE cepovali u sebe v gaming house, aby se po následném progresu dostal přímo do výběru SKS. Na druhé straně se SK Sigma Olomouc teprve před nedávnem spojila s organizací eKoVy, odkud přivedla do sigmáckého dresu Jiřího 'Ritzy' Jičínského a Martina 'FCMARTIN' Hrabinu. Ani jeden tým sice není FC Viktorií Plzeň nebo Sampi, na scéně však své místo bezesporu mají – stejně jako hráčské kvality, což se oba celky rozhodly demonstrovat v rámci přátelského utkání. V režimu FIFA Ultimate Team se utkal každý s každým, všichni hráči měli své týmy v nové FIFĚ vcelku srovnatelné.

Celou sérii otevřeli Kobby a FCMARTIN a do vedení šel jako první reprezentant Sigmy. Kobby dokázal srovnat, ale FCMARTIN šel opět do vedení, které ale zase neudržel a hned v prvním duelu se šlo do prodloužení. Tři góly od Kobbyho v řadě však znamenaly vedení pro SK Slavii Praha. Olomoučan Ritzy potřeboval zvítězit a hned v 11. minutě ukázal chuť do hry vedoucím gólem. CptKubajz za celý zápas nevystřelil na bránu, a jelikož Ritzy přidal další tři kousky, bylo o výsledku jasno. Kubajz se však musel dát dohromady, protože jej hned čekal další duel.

Mladší ze dvou hráčů v sešívaném dresu šel do vedení, soupeř ale srovnal a třetí partie byla opravdu vypjatá. Za stavu 2:2 se podruhé v sérii šlo do prodloužení, které klidně mohlo o všem rozhodnout. Kubajz ale podobně jako dříve Kobby dokázal vstřelit rychlý gól, na který navázal dvěma dalšími, díky čemuž posunul SKS do celkového vedení 2:1. V posledním utkání se fanoušci se dočkali prvního gólu ve 14. minutě a Kobby ještě v první půli další dva vsítil. Ritzy už dokázal jen korigovat, protože hráč Slavie zápasu dominoval a zvítězil jednoznačně 6:2.

  • 1. kolo: Kobby 5:3pp FCMARTIN
  • 2. kolo: Kubajz 0:4 Ritzy
  • 3. kolo: Kubajz 5:2pp FCMARTIN
  • 4. kolo: Kobby 6:2 Ritzy

Oba týmy a všichni čtyři hráči se ukázali v dobré formě a předvedli několik opravdu napínavých zápasů, za které se stydět nemusejí. Nová FIFA 21 se teprve rozjíždí, takže každý ostrý zápas každému pomůže se lépe připravit na budoucí turnaje, kterých bude opravdu hodně. Za rohem je také naše TS COOL liga, do které se můžete zapojit i vy. Na samotný záznam tohoto zápasu se z pohledu slávistů můžete podívat přímo ve videu:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.