Přejít k hlavnímu obsahu

Esports RDY Cup: BRUTE v semifinále porazili SINNERS, ale ve finále nestačili na PACT

29. 4. 2020 | 20:23 Counter-Strike 2
Přenosy z esportového dění se do televize dostávají v ojedinělé míře, k čemuž největší mírou dlouhodobě přispívá Prima COOL. Z loňského For Games se však finále Tiger Masters vysílalo na jinou stanici Sport 5 a právě tam zamíří pravidelná porce CS:GO v i letošním roce.
Esports RDY Cup
Esports RDY Cup

UPDATE 26. 4.: Esports RDY Cup je zpátky a v plné parádě se uskuteční už tuto středu 29. dubna. Kromě data konání se mění i část týmů – italský QLASH nahrazuje Pompa Team z Polska, z domácího dua vypadli Sampi, které nahrazují SINNERS. Ze čtyřčlenného turnaje se tedy stává ryzí souboj dvou národů, Česko vs. Polsko.

  • 14:30 –  Česká republika Team BRUTE vs.  Česká republika SINNERS – 2:1
  • 18:00 –  Polsko PACT vs.  Polsko Pompa Team – 2:0
  • 20:30 –  Česká republika Team BRUTE vs.  Polsko PACT – 0:2

UPDATE 15. 3.: Tak bohužel. I když jde z pohledu týmů o online turnaj, tak se první Esports RDY Cup nakonec neuskuteční. Exkluzivní podání přenosu by bohužel nebylo možné, vzhledem k aktuální situaci v České republice. Nám tedy nezbývá než čekat, kdy se premiérově nové klání o 80 000 Kč opravdu spustí.


I když dnešní mladá generace televizi tolik nesleduje, tak pro posun esportu do mainstreamu je živý televizní přenos stále velkou věcí. Právě na tom bude stavět zbrusu nový koncept s názvem Esports RDY Cup, ve kterém se každý měsíc utkají vybrané týmy o velký prize pool a finále bude vysíláno právě na stanici Sport 5.

Úvodní vydání je na programu 16. března, kdy se do akce pustí duo Team BRUTE a Sampi. Pozvánku měli obdržet i SINNERS, ale nakonec v boji se zahraničními celky uvidíme právě tohle duo. Složení jednodenního klání doplňují Actina PACT z Polska a Team QLASH z Itálie. Vše za dva týdny odstartuje v pondělí od 14:00, kdy se čtveřice týmů utká v pavouku o postup do televizního finále. Všechny ostatní zápasy odvysílá Hitpoint online.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.