Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba připravuje první esport školu u nás

29. 7. 2020 | 12:46 Všechny hry
Hraješ často, ale nevidíš žádný progres? Nebo ho vidíš, ale chtěl bys ho urychlit, akorát už nevíš, co děláš špatně? Organizace eSuba naštěstí přichází s řešením. Tím je projekt eSuba Esport Univerzita, aneb první škola pro gamery u nás.
esuba
esuba

Není to ale škola taková, jakou si ji asi představíte. eSuba Esport Univerzita je spíše profesionálním tréninkem na míru, kde vám trenér přesně řekne, co děláte špatně, na co by jste se měli zaměřit nebo v čem třeba vynikáte. Lekce zahrnuje mentální a taktickou přípravu, hraní, ale taky live koučování a pozápasovou analýzu výkonu. Prozatím si trénink můžete domluvit pouze ve hře League of Legends, kde se vašim trenérem stane zkušený Tomáš “Nightshare” Kněžínek, který v současné době trénuje právě eSubu a v minulosti pod sebou měl talenty jako je Sheriff, Humanoid, Neon nebo jeho bratr Freeze. Mentálním koučem bude Miroslav Nečas, který se už po mnoho let stará o sportovní reprezentace a olympioniky.

„Není to jen sezení u počítače. Naším cílem je zlepšit děti v tom, co je baví, ale zároveň jim předat důležité vlastnosti do života. V eSubě pomáháme hráčům plnit si své sny a při práci klademe velký důraz na duševní, motorický a kognitivní rozvoj, který hraní videoher přináší. Některé herní tituly nás učí novým informacím, další u nás rozvíjejí vizuálně prostorovou inteligenci, schopnost kritického myšlení, schopnost řešit problémy, a nebo mají kladný efekt na naši paměť.

Můžeme tak slíbit, že pod profesionálním vedením kouče se u dítěte rozvinou důležité osobnostní vlastnosti, které by samo pouze hraním nezískalo. Stejně jako v každém jiném sportu.“

- Ladislav Dyntar, zakladatel týmu eSuba

Pokud náhodou nehrajete LoL, nemusíte být zklamaní, tréninky se totiž chystají i pro hry CS:GO, Fortnite a Hearthstone. A kde se vlastně můžete přihlásit? Je to jednoduché, na stránce Esport Univerzita si vyberete, jestli máte zájem o týmovou či individuální lekci, a poté už si s trenérem domluvíte jenom datum a čas, kdy máte volno. Ceny se pohybují od 480 korun za dvouhodinovou lekci na člověka pokud hrajete v týmu, individuální tréninky si můžete domluvit už od 600 korun za dvouhodinový trénink. Těšit se můžete na profesionální přístup, při kterém ti Nightshare vysvětlí vše o draftu, itemech, laning fázi, teamfightech, junglení, přípravy na zápas a všeho ostatního, co s hraním League of Legends na vyšší úrovní souvisí.

nightshare
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.