Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba se loučí s World of Tanks sekcí

17. 12. 2018 | 01:00 Všechny hry
Kompetitivní scéna World of Tanks skomírá a ze scény odstupuje i dlouhodobá domácí stálice – eSuba.
Andrew eSuba World of Tanks
Andrew eSuba World of Tanks

eSuba svůj tým ve World of Tanks podporovala několik let, během kterých tým zažil období smutku, ale i slávy. Za největší úspěch se dá považovat postup do nejvyšší evropské ligy WG Gold League, kde se Andrew, ttomasek a spol. střetli se proti nejlepším hráčům světa. Světoznámým týmům jako DiNG, Kazna Kru či Oops TTS dokázali být vyrovnanými soupeři a v lize končili okolo šestého místa. Spolu s nimi se ligy účastnil i další tuzemský celek, Gunrunners.

Esport scéna World of Tanks ale v souřasnosti strádá, turnaje se nekonají a pokráčování WGL je v nedohlednu. Není tedy divu, že většina z bývalých wotkařů eSuby už hru má spíš jako koníček, nebo ji už dokonce dávno zavrhli. Konec sekce byl vzhledem k současnému stavu týmu i scény více než očekávanou záležitostí.

eSuba World of Tanks

Než se eSuba dostala do WGL, zažila úspěchy zejména v GO4WOT turnajích a následných měsíčních finále. V samotné Gold League si přišli na velmi slušných 36 tisíc dolarů a na domácí scéně vítězně odehráli akce jako Trust liga, HP OMEN Cup či BenQ Grunex challenge 2015

Ke konci eSuba WoT sekce se pro týmový web vyjádřila i někdejší opora, Ondřej "Andrew" Zeman:

Z hlediska esportu je na tom hra hodně špatně. Nelíbí se mi zrušení ligy a celkový směr, kterým se hra ubírá, ale nic nemůže trvat věčně. Kdo ví, třeba se to ještě změní a v budoucnu se dočkáme nějakých kompetitivních turnajů. V době ligy nám přišlo pár nabídek do zahraničních týmů, které se pak účastnily i celosvětového finále. My jsme ale vždycky zůstali spolu.

WoT sekce eSubu reprezentovala opravdu dlouho, avšak prošla si řadou změn. Poslední sestava držela pospolu od začátku roku 2016, tudíž téměř 3 roky, což je celkem netradiční. Někteří jsme se znali z osobního života, ale většina z nás se poznala skrze hru a až poté se z nás stali přátelé. S klukama se v RL vídáme vždy alespoň jednou do roka. eSuba je super organizace a myslím si, že nám nabídla vše, co si hráči na naší úrovni mohli jen přát. Já jsem se podíval do Varšavy na světové finále, a to právě díky eSubě. Jako tým jsme pak jezdili na LAN finále českých turnajů do Prahy. Já teď budu pokračovat ve streamování a také eSubě pomáhám s řadou projektů, takže jsem se z týmu posunul do vedení.

Zdroj: esuba.eu
Štítky: WOT, eSuba, WGL