Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba vstupuje do PUBG akvizicí týmu Yikes

19. 10. 2018 | 15:20 PUBG: Battlegrounds
Výchozí obrázek

Po řadě dalších organizací se ke vstupu do světa battle royale odhodlala také eSuba. Vrcholy sezóny se blíží a nastal tak ten správný čas odhalit karty. Z domácí špičky již většina týmů zastřešení má, tedy až na výjimky. Právě tou je tým dosud působící pod názvem Yikes, který před časem krátce hájil barvy Dark Tigers, ale s na dlouhodobé spolupráci se s organizací nedohodl. V mezičase tým posílil Luboš 'Kejdoran' Mráček a následně to vypadalo, že bývalý reprezentant Tomáš 'swalker' Marek si dá pauzu s hraním a nezúčastnil se tak ani první kvalifikace na NVIDIA Mistrovství České republiky. Nyní je však swalker i s celým týmem připraven hájit nové barvy!

Od Mistrovství Slovenska se o tom šušká, ale až dnešním dnem je oficiální, že tým Yikes přestupuje pod křídla eSuby. Přední český tým sbírá zkušenosti v zahraničí, kde aktuálně bojuje ve třetí sezóne Global Loot League, kde tuto středu opět postoupil do nejvyšší divize Alpha. Pro eSubu však budou důležité úspěchy doma, což znamená jeden velký cíl – kvalifikovat se na premiérový ročník MČR v PlayerUnknown's Battlegrounds. Druhou šanci bude mít tým Yikes již pod názvem eSuba právě tento víkend, kdy jej v konkurenci ROG.eXtatus nebo Alza Gaming čeká další kvalifikační turnaj.

Sestava eSuba PUBG týmu:

 Česká republika Daniel 'zuppaa' Secký
 Česká republika Tomáš 'swalker' Marek
 Česká republika Martin 'FreeKill' Pola
 Česká republika Luboš 'Kejdoran' Mráček

eSuba PUBG

K přestupu se za PUBG tým vyjádřil Daniel 'zuppaa' Secký:

Do této doby jsme se v ligách a turnajích objevovali jako tým pod jménem Yikes. Byli jsme vidět jak na tuzemské scéně, tak i na té zahraniční, kde momentálně například hrajeme nejvyšší GLL Alpha divizi proti tier 1 týmům jako jsou Team Liquid, FaZe a podobně. Co se týče jednotlivých hráčů v týmu, tak jsme parta jak se patří. Chemie u nás funguje tak, jak má, což je jeden z nejdůležitějších faktorů úspěšného týmu.

Swalker byl hráčem české reprezentace na Auzom Nations Cupu 2017, má bohaté zkušenosti s kompetitivní scénou a jeho IGL schopnosti jsou na hodně vysoké úrovni. Kejdoran a FreeKill jsou velice nadaní a pohotoví fraggeři. Dělají co mají a to z nich dělá hodně kvalitní hráče. Na DreamHack kvalifikaci se jim dokonce podařilo umístit v TOP 32. A já (zuppaa) mám takovou univerzální roli co-IGL a zároveň fraggera. Povedlo se mi vyhrát první místo ve Wingman Series II, kvalifikovat se do USA na Broadcaster Royale, vyhrát domácí PLAYzone Premier League a určitě se by se ještě něco našlo, ale nerad se chlubím.

Ze spolupráce s eSubou jsme neskutečně nadšeni. Je to největší, troufnu si říci i nejúspěšnější organizace u nás, a tím pro nás přichází i určitá zodpovědnost. Pokusit se podávat co nejlepší výsledky a ukázat všem, čeho jsme schopní. Věřím, že tento vstup pod eSubu nás bude motivovat natolik, že budeme podávat ještě lepší výkony než doposud.

Co se týče našich cílů, tak jednoznačně dostat se do všech prestižních zahraničních lig a turnajů. Momentálně je naše největší priorita blížící se PUBG Europe League (PEL). Na PEL se chceme připravit co nejvíce to půjde a obětujeme do toho všechno úsilí. Nesmíme také zapomenout na tuzemskou scénu, konkrétně na Mistrovství ČR v počítačových hrách, kde se také pokusíme ukázat v co nejlepším světle.
Zdroj: esuba.eu
Štítky: eSuba
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.