Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba zná soupeře v boji o PUBG Europe League

10. 12. 2018 | 11:34 PUBG: Battlegrounds
PUBG Europe League bude pro Evropany nejdůležitější soutěží roku 2019 a Česká republika má díky eSubě želízko v ohni v závěrečné části kvalifikace, odkud z 32 účastníků postoupí nejlepších 10 přímo do ligy, kde už pouhá účast znamená hraní oblíbené videohry na plný úvazek.
Kiev CyberSport Arena
Kiev CyberSport Arena

PUBG si vzalo za vzor jiné esportové tituly a pro příští kalendářní rok vytvořilo prestižní okruh pro nejlepší týmy konkrétního regionu. Zatímco šestice Team Liquid, FaZe Clan, Pittsburgh Knights, Ninjas in Pyjamas, Natus Vincere a Team Vitality obdržela pozvánky do hlavní části soutěže, další desítky až stovky týmů musely bojovat v nevyzpytatelné otevřené kvalifikací, jejíž formát leckomu vylámal zuby. V boji nechyběla řada českých týmů, mezi kterými se zaskvěla eSuba, která se jako jeden ze sedmi zástupců západní Evropy probojovala do závěrečné části kvalifikace, kde se o 10 slotů v lize utká celkem 15 pozvaných a 17 kvalifikovaných týmů.

PUBG Europe League

Celé kvalifikační finále proběhne 12. až 17. prosince v hlavním městě Běloruska. Formátem turnaje je dvakrát BO15, což by na určení postupujících mělo stačit. První část nejprve z 32 týmů určí finálových 16, které se následně v dalších patnácti mapách utkají o kýžených deset slotů v PUBG Europe League 2019. Rozlosování skupinové fáze již proběhlo a eSuba tedy zná soupeře, kterým se postaví na úvod minského LAN finále za dva a půl týdne.

Skupina ASkupina B
 Velká Británie Alliance Norsko Beşiktaş Esports
 Rusko AVANGAR Velká Británie CHARGE
 Turecko YouthCrew Esports Turecko Team Chargers
 Česká republika eSuba Finsko Excelerate Gaming
 Turecko 1907 Fenerbahçe Rusko forZe
 Evropa G2 Esports Turecko Galatasaray Esports
 Rusko Jokers Rusko M19
 Dánsko Loot Goblins Itálie MoonWolf
 Turecko Oyun Hizmetleri Evropa Method
 Německo PENTA Sports Dánsko Odense Esport
 Francie Sans domicile fixe Rusko Personal Courageux
 Rusko Se7en Esports Evropa Team Reciprocity
 Rusko Tornado Energy Battle Rusko Red Diamonds
 Dánsko Team SoloMid Finsko Saunabois
 Rusko XO4Y.FNCTAWEK Turecko Team Ready
 Evropa Zoekt een Naam Rusko ToxicPlayers
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.