Přejít k hlavnímu obsahu

EU Contenders: Oba čeští hráči na úvod vítězní

19. 11. 2018 | 00:08 Overwatch
Na novou sezónu Overwatch League si budeme muset počkat do nového roku, do té doby však fanoušky Overwatche bude v sedmi regionech bavit Contenders. Nás samozřejmě bude nejvíce zajímat Evropa, kde se na výsluní bude snažit probojovat také dvojice českých hráčů.
Overwatch Contenders
Overwatch Contenders

Prostředí evropské soutěže Overwatch Contenders již z přechozí sezóny moc dobře zná Tomáš 'Ex0rath' Kotačka, který se dokonce s týmem Young and Beautiful podíval i do play-off. Nově však tento support hájí barvy Samsung MorningStars a tentokrát nebude v soutěži sám. Premiéra v Contenders čeká na českého DPS hráče Miroslava 'Sardis' Hájka, jehož tým HSL Esports se do ligy dostal jako první náhradník díky pátému místu na Trials.

Oba našinci se v základní části EU Contenders představí ve skupině A, kde šest týmů čeká tuhý boj o umístění mezi nejlepšími čtyřmi. Každého s každým čeká vzájemný skupinový duel, harmonogram je naplánovaný od 18. listopadu do 17. prosince. My již v tuto chvíli máme za sebou máme první zápasy, které dopadly pro české barvy na výbornou.

Overwatch Contenders

Na úvod programu prvního hracího dne se celek Young and Beautiful nemohl kvůli potížím s připojení postavit Winstrike Teamu, do akce tak mohl poprvé vyrazit Sardis se svým týmem HSL esports. A nutno říci, že lepší premiéru si přát nemohl. Bazooka Puppiez dokázali uhrát bod pouze na třetí mapě Horizon Lunar Colony, to však nestačilo ani na jeden bod a HSL odcházejí z prvního kola se suverénní výhrou 4:0.

Ex0rathův výběr Samsung MorningStars to měl o poznání těžší. Souboj se silným finským Teamem Gigantti se přeléval ze strany na stranu a rozhodoval až tiebreaker na Nepalu. Tam dokázali MorningStars zvládnout přetahovanou poměrem 2:1 a úvodní sérii EU Contenders vyhrát poměrem 3:2.

Druhé hrací kolo je pro skupinu A na programu 26. listopadu, kdy se Sardis a HSL esports utkají s Winstrike Teamem, zatímco na Ex0ratha a Samsung MorningStars čeká celek Young and Beautiful, který po nezaviněné prohře bez boje z prvního kola jistě bude hladový po úspěchu. Čekají nás tak další velice zajímavé duely!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.