Přejít k hlavnímu obsahu

EU Masters play-off: Polsko získává premiérový titul z EU Masters!

21. 9. 2020 | 00:02 League of Legends
Šampionát European Masters je u konce a šampiony se nakonec stali polští AGO Rogue. Ti ve velkém finále jednoznačně přehráli německé překvapení ve formě GamerLegion. Zaujal někdo skauty z LEC natolik, aby si vydobil místo v příštím ročníku nejvyšší evropské ligy?
AGO Rogue EU Masters
AGO Rogue EU Masters

UPDATE #3: Celý turnaj nakonec ovládli vicemistři polské Ultraligy z týmu AGO Rogue! Ve skupinách to sice skřípalo a postoupili jen těsně se skóre 4:2, ale v play-off tým ukázal velkou sílu a neprohrál za tři série ani jedinou hru. Velký výkon podal například "polský Humanoid" Czekolad, který ukázal velký výkonnostní vzestup i v průběhu turnaje. V rámci hráčů, kteří by se mohli posunout i do LEC byli často zmiňováni také toplaner Szygenda a support Trymbi

UPDATE #2: Do semifinále nakonec postupují i mousesport, takže je Prime League v současnosti nejzastoupenější ERL v turnaji. Padl oblíbenec fanoušků Puki Style, ale polským fanouškům naopak udělali radost AGO Rogue, kteří tak v semifinále mohou své bratry pomstít. V sérii proti francouzským Misfits Premier ukázali Poláci velkou sílu a skvělý týmový výkon, takže se v rámci semifinálových duelů rozhodně máme na co těšit.

UPDATE #1: První play-off den jsme se dočkali šesti her, které poslaly do semifinále německý tým GamerLegion a Francouze z LDLC OL. Španělští Vodafone Giants svůj region bohužel nepodrželi a i přes výborné výkony v druhém týdnu skupin nakonec dál nepostupují. LDLC se nijak extra nedařilo jak na domácí scéně, tak i v mnohých zápasech letních EU Masters. I přesto ukázali YellowStaR a spol. svou nespornou kvalitu a postoupili do semifinále, když v BO3 sérii porazili domácí jedničky GamersOrigin. 

Skupinová část byla opravdu záživná a dočkali jsme se i několika překvapení. Velmi dobře se prezentovali například Samsung Morning Stars, kteří shodně s bilancí 2:4 po boku FC Schalke 04 Evolution skončili na chvostu skupiny A. "Béčko" muselo dokonce do tiebreakeru, když se AGO Rogue, GamerLegion a Movistar Riders shodně umístili na první příčce se skóre 4:2. Nakonec si postup nevybojovali španělští Movistar, kteří přitom o týden dříve zvítězili ve španělské SuperLize.

Ve skupině C se nic neobvyklého neudálo, ale všechny překvapil velice čistý výkon od týmu Vodafone Giants v druhém kole zápasů, který dokonce stačil i na francouzské Misfits Premier. Skupina D byla skvělou tečkou za skupinovou fází, ale velice smutně dopadla pro Fnatic Rising, kteří doplatili na absenci MagiFelixe a poprvé v historii nepostoupili mezi nejlepší osmičku týmů na EU Masters. V play-off se bude hrát stylem BO3 až na finále, které se bude hrát v klasickém stylu BO5.

European Masters Summer 2020
  Španělsko Vodafone Giants1         
 15. 9. 18:00   Německo Team GamerLegion2      
  Německo Team GamerLegion2         
    19. 9. 18:00   Německo Team GamerLegion0   
  Francie LDLC OL2         
 15. 9. 21:00   Francie LDLC OL1      
  Francie GamersOrigin1         
       20. 9. 18:00   Polsko AGO Rogue 
  Francie Misfits Premier0         
 16. 9. 18:00   Polsko AGO Rogue2      
  Polsko AGO Rogue2         
    19. 9. 21:00   Polsko AGO Rogue3   
  Německo mousesports2         
 16. 9. 21:00   Německo mousesports0      
  Polsko K1ck Neosurf1         

Štítky: European Masters