Přejít k hlavnímu obsahu

EU Minor kvalifikace zná kompletní obsazení

26. 11. 2018 | 09:07 Counter-Strike 2
Otevřené kvalifikace pro evropský Minor jsou za námi a známe tak všechny účastníky. Kdo si zahraje o šanci bojovat o Major?
IEM Katowice
IEM Katowice

Uzavřené kvalifikace se zúčastní 16 týmů, z nichž polovina obdržela do kvalifikace pozvánku, zatímco druhá polovina týmů se musela probojovat skrz otevřené kvalifikace.

Každá z otevřených kvalifikací byla velmi nabitá, avšak vždy postupovaly pouze dva týmy. Hned v první kvalifikaci byly v akci celky jako Vitality, LDLC, AGO nebo Red Reserve. Všem však vypálili rybník Fragsters a Sprout, kteří prošli pavoukem bez prohry a stali se prvními postupujícími. Cesta underdogů pokračovala i v druhé kvalifikaci, kde i přes účast týmů jako LDLC, Movistar Riders nebo Red Reserve postoupil bulharský celek Windigo a polský mix MIKSTURA v čele s byalim.

Neúspěch týmů Vitality a AGO pokračoval i ve třetí kvalifikaci, která byla trochu překvapivě úspěšná pro polský celek x-kom, který na postupové pozici doplnila nová sestava Valiance. Poslední kvalifikace konečně přinesla úspěch francouzským celkům, které dlouho čekaly na postup. Jak Team LDLC, tak Vitality svou cestu zvládli a obsadili poslední místa v uzavřené kvalifikaci. Za zmínku stojí také cesta domácích Gunrunners.AOC, kteří došli až k zápasu o postup, kde však nestačili právě na Vitality.

Tyto týmy doplní osmička pozvaných, mezi kterými se objevují celky jako mouz, North, Virtus.pro nebo ex-Space Soldiers.

 Evropa mousesports Finsko ENCE
 Dánsko North Polsko Team Kinguin
 Dánsko Heroic Polsko Virtus.pro
 Dánsko OpTic Gaming Turecko ex-Space Soldiers
 Dánsko Fragsters Německo Sprout
 Polsko MIKSTURA Bulharsko Windigo
 Srbsko Valiance Polsko x-kom
 Francie Team LDLC Francie Team Vitality

Samotná uzavřená kvalifikace se odehraje 12. a 13. prosince formou Double Elimination BO3 pavouku. Na Minor poté postoupí osm nejlepších, z nichž nejlepší dvojice má jistou účast na IEM Katowice Majoru, zatímco 3. tým v pořadí bude mít šanci bojovat o místo na Majoru v Minor Play-off.

Štítky: IEM Katowice
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.