Přejít k hlavnímu obsahu

EU Minor: V první otevřené kvalifikaci uspěli Dignitas a BIG, ta druhá startuje dnes podvečer

4. 2. 2020 | 12:40 Counter-Strike 2
Konečně je to opět tady! První letošní turnaj kategorie Major je sice ještě daleko, ale jeho kvalifikační proces již odstartoval. První otevřená kvalifikace pro evropské týmy začala 31. ledna a o den později jsme poznali dva týmy, které jako první doplní pozvanou osmičku v uzavřené části kvalifikace na EU Minor v Riu de Janeiru.
Rio Major
Rio Major

Úvodního kvalifikačního turnaje se zúčastnilo rovných 400 týmů, mezi kterými nechyběla jak světoznámá jména, která si nezasloužila přímou pozvánku dále, nebo i čeští a slovenští zástupci. Nejdále se z nich dostali ECLOT.LYNX, kteří v TOP 64 narazil na Wisłu Kraków. Do bojů se bohužel nezapojily týmy, které jsou na Supreme Masters ve Švýcarsku, přes absenci CZC.eSuby byl tak jediným novým domácím profesionálním celkem ten ze Sampi, kdo nechyběl. Bohužel stopku mu vystavil hned v prvním kole mezinárodní tým doggies.

Pokud se posuneme a podíváme na závěrečné boje, tak mezi nejlepších osm se na první pokus dostala sama známá jména. V horní polovině pavouka se po výhrách nad Japaleno a AGO prostříleli k rozhodujíci BO3 sérii hráči Sprout v čele s Tomášem 'oskar' Šťastným. Legendy však zakoply pouze na úvodní mapě Mirage a po předchozí bitvě s GamerLegion o třech prodlouženích si jeden ze dvou postupových slotů vybojovali právě GeT_RiGhT a spol. Také ve spodní půlce šel zápas o postup do tří map, ale BIG po prohře té úvodní dokázali sérii s Complexity otočit a po předchozích výhrách nad FATE a Secret získali druhou místenku právě oni.

Druhý pokus budou mít všechny evropské týmy, už v úterý, kdy odstartuje druhá ze čtyř kvalifikací. Kromě oskara věříme, že to tentokrát budou zkoušet i hráči SINNERS nebo BRUTE a ukáží se v dobrém světle!

PLAYzone Challenge 2020
EU Minor – Rio 2020: Open Qualifier #1
  Švédsko Dignitas16         
     Švédsko Dignitas25      
  Polsko AVEZ9         
        Švédsko Dignitas1   
  Švédsko GamerLegion16         
     Švédsko GamerLegion21      
  Norsko Apeks9         
           Švédsko Dignitas 
  Polsko AGO16         
     Polsko AGO8      
  Finsko SJ Gaming6         
        Německo Sprout1   
  Švédsko Japaleno7         
     Německo Sprout16      
  Německo Sprout16         
            
  Bulharsko SKADE16         
     Bulharsko SKADE12      
  Francie FiveG12         
        Evropa Complexity1   
  Evropa Complexity16         
     Evropa Complexity16      
  Francie APOLOGIS6         
           Německo BIG 
  Evropa Team Secret22         
     Evropa Team Secret9      
  Dánsko Lyngby Vikings20         
        Německo BIG2   
  Německo BIG16         
     Německo BIG16      
  Bulharsko FATE Esports5         
Zdroj: esea.net
Štítky: Rio Major, Dignitas, BIG
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.