Přejít k hlavnímu obsahu

Eventy se ruší, jen jeden se ale teprve představil: Y-Games

13. 3. 2020 | 10:17 Všechny hry
Vzhledem k aktuálním opatřením se jedna akce za druhou postupně ruší nebo přesouvá, proto je o to překvapivější aktuální krok pořadatelů Y-Games. Ti s oznámením dalšího ročníku čekali otáleli opravdu dlouho a na jeho oznámení si nevybrali zrovna nejlepší čas.
Y-Games 2020
Y-Games 2020

O víkendu 5. až 7. června, tak zní termín konání dalšího ročníku největšího slovenského herního festivalu Y-Games. Pokud by se aktuální nouzový stav v České republice i na Slovensku měl za tyto necelé tři měsíce zlepšit, tak by šlo o jednu z prvních velkých akcí, která se uskuteční v normálním režimu. Aktuálně tomu však nenasvědčuje vůbec nic, že by se měla situace uklidnit, a o to překvapivější je, že datum konání Y-Games 2020 byl po dlouhém odkládání představen právě v den, kdy byl v ČR i na Slovensku vyhlášen nouzový stav.

U nás už opatření proti COVID-19 zrušila například CZLAN či LOBBY, Hitpoint LEGENDs pak zřejmě proběhne bez diváků na místě. Bratislava pak z herního scéna dosud pocítila odložení největšího technologického festivalu IXPO, kde se měl odehrát i náš velkolepý Fortnite Cup. Pořadatelé Y-Games se podobné scénáře zřejmě nebojí a vstupenky si od včerejšího večera můžete zakoupit na webu Inviton. Turnaje jsou letos naplánovány ve čtyřech týmových a třech individuálních hrách – CS:GO, Dota 2, Rainbow Six Siege, League of Legends, Hearthstone, FIFA 20 a NHL 20. První registrační vlna s levnějšími vstupenkami běží do konce dubna.

Štítky: Y-games
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.